Schrijfster Franca Treur schreef voor de alternatieve passie van Pynarello de teksten en die leest die ook zelf voor tussen en tijdens de muziek.
Schrijfster Franca Treur schreef voor de alternatieve passie van Pynarello de teksten en die leest die ook zelf voor tussen en tijdens de muziek.

Win 2 kaarten voor 'passie' van rebellenorkest Pynarello

BREDA - Het muzikale collectief Pynarello grijpt, tezamen met de romanschrijfster Franca Treur, de vastentijd aan om 'n eigentijds lijdensverhaal te brengen. Deze 'passie' van het rebellenorkest Pynarello is op woensdagavond 28 maart om halfnegen te zien in het Chassé Theater in Breda.

De passietijd is een goed moment om stil te staan bij de schaduwkanten van het leven, maar dat hoeft niet altijd met de Matthäus-Passion. Musici van Pynarello bundelen hun krachten met schrijfster Franca Treur, die vooral bekend is van 'Dorsvloer vol confetti' en 'Hoor nu mijn stem', om tot één geïntegreerde voorstelling te komen waarin oude muziek en moderne literatuur elkaar vinden. De prachtige compositie 'Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze' van Joseph Haydn vormt de basis voor deze bijzondere, alternatieve passie. Franca Treur schreef hiervoor de teksten en draagt ze zelf voor: ,,Daar waar de muziek van Haydn dramatisch is, is de toon van de vertelling licht. Dat contrast lijkt groot, maar geeft juist energie. De combinatie zorgt voor levendigheid." Voor dit concert zal Pynarello de vorm hebben van een klein strijkorkest.

Speciaal voor lezers van Het Stadsblad liggen er 5 x 2 vrijkaarten klaar voor deze alternatieve passie van Pynarello en Franca Treur op woensdagavond 28 maart in het Chassé Theater. Om kans te maken op de kaarten, moet je de volgende vraag juist beantwoorden: 'Noem minstens twee boeken van schrijfster Franca Treur?'. Het juiste antwoord moet uiterlijk op woensdag 21 maart binnen zijn via: redactie.hsb@persgroep.nl (onder de vermelding van 'Pynarello-wedstrijd'). Vergeet in je mail niet om je naam, adres en woonplaats te vermelden!

Wil je nog meer weten? Kijk dan op www.chasse.nl.

Meer berichten

Shopbox