Foto: Kees Habraken

Bredase kunstenaar Kees Habraken exposeert in Duitsland

De Bredase kunstenaar Kees Habraken exposeert van 22 april tot 17 juni zijn schilderijen in een groepsexpositie bij Garten Galerie Grunewald aan de Kranenburgerstrasse 215/D-475 in Kessel Grunewald in Duitsland. Deze expositie is elke zondag open van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Direct achter de Nederlandse grens bij Nijmegen, aan de rand van het Reichswald, ligt in een landelijk aangelegde tuin een sfeervolle galerie. De tuin van 800 vierkante meter is in bijna twintig jaar gegroeid tot een intieme oase waar moderne kunst wordt aangeboden in steeds wisselende exposities van schilderijen en objecten van glas, brons en keramiek.

Het werk van Habraken op deze tentoonstelling bestaat uit een serie portretten van mannen uit Papua Nw Guinea van de Asmmat en Koroway stam. Inspiratie hiervoor deed hij op tijdens zijn reis naar West Papua. Een indrukwekkende belevenis met ontmoetingen met mensen uit een totale andere wereld. De ontmoetingen met deze mensen daar, heeft geleid tot een serie fraaie, krachtige, kleurrijke en vooral emotionele portretten. De emoties vormen de rode draad in zijn olieverfschilderijen.

Meer informatie vind je op http://keeshabrakenweeblycom.weebly.com/ en www.keeshabraken.nl.

Meer berichten