Nicole van Gennip, de projectleider van de VoorleesExpress, en Sisca Hoogkamp, coördinator van Spel aan Huis, zijn blij dat ze gestart zijn.
Nicole van Gennip, de projectleider van de VoorleesExpress, en Sisca Hoogkamp, coördinator van Spel aan Huis, zijn blij dat ze gestart zijn.

VoorleesExpress en Spel aan Huis van start in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Met het doorknippen van een feestelijk lint heeft de wethouder Jean-Pierre Schouw donderdag 12 april in bibliotheek Nieuwe Nobelaer het officiële startsein gegeven voor de projecten Spel aan Huis en VoorleesExpress in Etten-Leur. Beide projecten worden uitgevoerd door Welzijnsorganisatie Surplus.

Het project Spel aan Huis stimuleert de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en vergroot de betrokkenheid en de vaardigheden van ouders om spelend leren bij hun kinderen te bevorderen. Een half jaar lang komt er studente pedagogiek bij het gezin thuis, en aan de hand van een speciaal speelplan wordt het gezin spelenderwijs vertrouwd gemaakt met 't spelen, het materiaal en het samenspel. Al 30 jaar wordt Spel aan Huis in Breda succesvol uitgevoerd en is nu samen met de VoorleesExpress gestart in Etten-Leur.

De VoorleesExpress is een landelijk programma dat ervoor zorgt dat kinderen die een taalachterstand hebben, extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er 'n getrainde vrijwilliger bij 'n gezin thuis voor begeleiding. Samen met de ouders van de kinderen streeft de VoorleesExpress ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. Sinds januari 2009 voert Surplus de VoorleesExpress in Breda uit en sindsdien zijn er meer dan tweeduizend kinderen begeleid. Nu is de VoorleesExpress dus ook gestart in Etten-Leur, in opdracht van de gemeente Etten-Leur.

Om ook in Etten-Leur succesvol te kunnen zijn, is VoorleesExpress Etten-Leur nog wel op zoek naar vrijwilligers die zich willen gaan inzetten voor dit project. ,,Heb jij affiniteit met kinderen en lezen? Dan is de VoorleesExpress iets voor jou! Kijk voor meer informatie op de site www.voorleesexpress.nl'', aldus de nu gestarte VoorleesExpress Etten-Leur.

Meer berichten