De dichters Bianca Hazenberg en Hans Daalmeijer treden op zaterdagmiddag 21 april samen op tijdens het vijfde Cultuurpodium in Het Gele Huis aan de Haagsemarkt 35 in Princenhage. De toegang is gratis.
De dichters Bianca Hazenberg en Hans Daalmeijer treden op zaterdagmiddag 21 april samen op tijdens het vijfde Cultuurpodium in Het Gele Huis aan de Haagsemarkt 35 in Princenhage. De toegang is gratis.

Zaterdag 21 april 5e Cultuurpodium in Het Gele Huis

BREDA - In Het Gele Huis aan de Haagsemarkt 35 in Princenhage is zaterdagmiddag 21 april van drie tot vijf uur het vijfde, gratis toegankelijke Cultuurpodium. Na de opening door Deborah Jacobs en Kees van Meel kan het publiek genieten van de romanschrijver Gert-Jan van den Bemd en van de dichters Hans Daalmeijer en Bianca Hazelberg. Verder zijn er een 'presentatiepodium' met de dichters Louis van Londen en Hermien Koekkoek, en ook 'n kort interview over 'n expositie met foto's van Jan-Willem Storm en gedichten van een tiental dichters, en zorgen Fin de Siècle (bestaande uit zangeres Lyvon Lewin en accordeonist Joost Tolhuijsen) en Deborah Jacobs voor sfeervolle muziek. Het bijzondere van Daalmeijer en Hazenberg is dat ze samen optreden met hun werk. Waarbij ze als het ware 'impulsief' op elkaar reageren, maar in werkelijkheid zijn de bijna-dialogen ontstaan in sessies die ze samen hebben. Dat geeft aan hun poëzie meer dan een 'gewone' klank. Vaak zijn hun teksten persoonlijk met een wat theatrale uitstraling. Ze treden vaak samen op in het land. Van den Bemd heeft zijn eerste roman geschreven: Een foute vriend, die al geprezen is op diverse literaire kanalen. Door zijn schrijfstijl roept Gert-Jan makkelijk beelden bij de lezer op en is hij erg afwisselend qua sfeer, met spanning, maar ook humor en triestheid. Hij zal zeker enkele mooie en treffende passages uit zijn eersteling voorlezen. Van den Bemd heeft zich ook al jaren bemoeid met literaire en andere kunsten in Breda, onder meer met Grand Foulard. Fin de Siècle bewandelt sinds kort een nieuw muzikaal pad met een repertoire van mooi geschreven Nederlandstalige liederen die de ene keer ontroerend en de andere keer hoogst vermakelijk zijn.

Meer berichten