Tijdens een bezoek van zo'n 50 IKE-ondernemers aan het Werkplein hebben nog 18 ondernemers interesse getoond zich aan te sluiten bij 'Werk aan Werk'. Eerder deden al 37 bedrijven mee. FOTO: TIMO REISINGER
Tijdens een bezoek van zo'n 50 IKE-ondernemers aan het Werkplein hebben nog 18 ondernemers interesse getoond zich aan te sluiten bij 'Werk aan Werk'. Eerder deden al 37 bedrijven mee. FOTO: TIMO REISINGER (Foto: Timo Reisinger)

IKE zet zich actief in voor de bijstandsgerechtigden

Steeds meer leden van de IKE (Industriële Kring Etten-Leur) gaan zich actief inzetten om de afstand tussen arbeidsmarkt en bijstandsgerechtigden te verkleinen.

ETTEN-LEUR - Eerder deden er al 37 bedrijven mee aan het project 'Werk aan Werk' en tijdens een bezoek van zo'n 50 IKE-ondernemers aan 't Werkplein hebben nog 18 IKE-ondernemers interesse getoond om aan te sluiten. Binnen het project leren werkzoekenden de werkvloer kennen en de werkgever de werkzoekende.

,,Mensen in de bijstand hebben 'n afstand tot de arbeidsmarkt, maar de arbeidsmarkt heeft ook een afstand tot de bijstandsgerechtigden", aldus Werkplein-directeur Bas Kurvers. ,,Doordat de IKE-ondernemers hun deuren open zetten, kunnen mensen op een laagdrempelige manier weer kennismaken met 't werkproces en groeit hun zelfvertrouwen. Voor 22 mensen heeft dit tot nu toe ook nog eens rechtstreeks tot een nieuwe baan bij een van de deelnemende bedrijven geleid."

De IKE heeft zich actief ingezet voor 'Werk aan Werk'. Volgens het bestuurslid Toon Verbraak spelen de werkgevers een belangrijke rol in de toeleiding naar betaald werk: ,,De IKE ziet de waarde in van sociaal ondernemen. Ook als bedrijven geen vacature hebben, kunnen zij veel voor mensen betekenen door meeloopdagen, rondleidingen, workshops en trainingsgesprekken. Er zitten bovendien ook gekwalificeerde mensen in de bijstand die bedrijven veel te bieden hebben, maar die alleen het juiste duwtje in de rug nodig hebben", aldus Toon Verbraak.

Het project 'Werk aan Werk' is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Etten-Leur, het Werkplein Hart van West-Brabant en de IKE, de Industriële Kring Etten-Leur. Het project slaat de brug tussen werkgevers en werkzoekenden doordat zij elkaar ontmoeten en leren wat ze van elkaar kunnen verwachten. In de twee jaar dat het project loopt zijn er onder meer 12 rondleidingen, 5 meeloopdagen en een marktdag georganiseerd.

Meer berichten