Zara Dirks werd allround 14e en mag nu deelnemen aan het districtskampioenschap.
Zara Dirks werd allround 14e en mag nu deelnemen aan het districtskampioenschap.

Zilver voor turnster VLC Breda

Afgelopen zaterdag 14 april turnden 8 turnsters van VLC Breda de regiofinale voor de vierde en vijfde divisie. Deze finale vond plaats in Prinsenbeek. De turnsters hadden zich weten te plaatsen door middel van twee voorwedstrijden waarin zij tot de beste behoorden. Deauvine van de Venne presteerde boven verwachting goed en behaalde een zilveren medaille.

In de ochtend mochten Suze van Gool en Iris Pijpers in de Jeugd D3 het opnemen tegen de beste turnsters van hun categorie. Al snel werd duidelijk dat je het niet kon veroorloven om een klein foutje te maken. Suze maakte deze echter wel op brug en dat kwam haar duur te staan. Waar ze in de voorrondes keer op keer naar goud greep, moest ze het deze keer doen met een 6e plaats. Wel behaalde ze de hoogste score op vloer met 13.300. Voor Iris was het al een klein cadeautje dat zij zich had geplaatst voor deze finale. Ze turnde een prima wedstrijd met een 16e plaats.

In de andere baan was het de beurt aan Pupil 2 D3 turnsters Deauvine van de Venne en Kiki van der Ven. Kiki liet kostbare punten liggen op het onderdeel vloer. Wel turnde ze op brug en balk mee met de top. Haar prestaties waren genoeg voor een 13e plaats. Deauvine was in opperste concentratie en zette het eerste punt op brug neer. Mede door dit mooie cijfer mocht zij uiteindelijk de zilveren medaille in ontvangst nemen.

In de tweede wedstrijd mochten de jongste turnsters laten zien wat zij kunnen. Linde Franken en Julia Bastiaansen komen beide uit in de Instap D1 en waren in topvorm. Op sprong voerde Linde een overslag tot ruglig en een streksprong uit, die goed waren voor de derde plaats op dit toestel. Julia scoorde het aller hoogste cijfer op vloer, een 13.600. Helaas viel ze met de koprol van de balk en zag hiermee een medaille door haar vingers glippen. Wel plaatste zij zich ruimschoots voor het vervolg op deze wedstrijd, het districtskampioenschap. Dit is de hoogst haalbare wedstrijd in het niveau. Linde draaide een goede wedstrijd, maar viel met een 10e plaats nipt buiten de doorstroming.

Ook junior G Juul Kersten deed een gooi naar het podium in de regiofinale. Helaas begon haar wedstrijd niet fijn op het onderdeel vloer, waar zij een val moest incasseren. Op balk turnde zij met een 10.200 naar een derde score. Juul werd uiteindelijk 16e.

Vierde divisie turnsters Zara Dirks en Marit Blankers waren in de avond aan de beurt. Junior Zara kreeg een laag cijfer voor haar balkoefening, omdat zij door een val haar afsprong niet kon turnen. Haar kansen op doorstroming naar de districtsfinale leken verkeken, maar door onder andere een 11.950 op het toestel vloer werd zij allround 14e. Dit was net genoeg voor doorstroming. Eerstejaars senior Marit stond een pittige wedstrijd te wachten. Tussen turnsters die al heel wat jaren meedraaien in de categorie wist zij zich goed staande te houden. Marit werd 17e.

Meer berichten