Omzoomd door tropisch groen presenteert het nieuwe bestuur zich onder aanvoering van Patricia Kloonen (in het midden). FOTO: HENK BAKKER
Omzoomd door tropisch groen presenteert het nieuwe bestuur zich onder aanvoering van Patricia Kloonen (in het midden). FOTO: HENK BAKKER (Foto: Henk Bakker )

Het nieuwe bestuur van TOF: lopen zonder drempel

Breda 15 april 2018 Voor het eerst in zijn 30jarig bestaan staat bij loopvereniging TOF uit Breda een vrouw aan het roer. In maart kozen de leden eenstemmig Patricia Kloonen als nieuwe voorzitter. Maar daar bleef het niet bij. Ook Mariska de Jongh die al eerder deel uitmaakte van het bestuur, wilde haar werk als secretaris continueren en Yumi Overbeeke sloot zich daar graag bij aan. Ton Crul keerde op verzoek terug als penningmeester, aangevuld met het zittende bestuurslid algemene zaken Willem Schets en aspirant-bestuurslid Karel Maas, die zich gaat richten op sponsorwerving. Het was op zijn locatie Het Reptielenhuis aan de Aardenhoek (Heusdenhout) waar het nieuwe bestuur voor het eerst bijeenkwam.

Lopen zonder drempel

Dit bestuur bruist in tegenstelling tot de reptielen van de energie. “We willen TOF meer zichtbaar maken”, klinkt het strijdvaardig. De bloeiende vereniging met ruim 150 leden wil naar de 200 leden toegroeien. En daarvoor moet nog wel het nodige werk verricht worden.

“Onze kracht is”, zegt Mariska de Jongh, “dat we lopers een training bieden op eigen niveau, van beginner tot wedstrijdloper, in kleine groepen met voldoende persoonlijke aandacht van een gediplomeerde trainer.” Patricia Kloonen vult aan: “We richten ons op de recreatieve loper die plezier beleeft aan het hardlopen en ook de sfeer belangrijk vindt. Het is bij ons lopen zonder drempel.”

Opstartgroep en TOF-Kerstcross

Wie wil instappen is van harte welkom bij de opstartgroep die in het voor- en najaar van start gaat. “En vergeet onze jaarlijkse TOF-Kerstcross niet. Die dit jaar aan zijn zestiende editie toe is op tweede kerstdag”, brengt het bestuur naar voren. De baan biedt in de winter een goed alternatief. In het voorjaar, de zomer en het najaar vormt het Mastbos het ideale trainingsparcours. Meer informatie: www.tofbreda.nl

Meer berichten