Voordat ze aan de wedstrijden begonnen, kregen de teams eerst 'n Braziliaanse Capoeira warming-up. FOTO: PETER VAN DIJK / TEAMPLAY@NAC
Voordat ze aan de wedstrijden begonnen, kregen de teams eerst 'n Braziliaanse Capoeira warming-up. FOTO: PETER VAN DIJK / TEAMPLAY@NAC (Foto: Peter van Dijk / Teamplay@NAC)

Spannende finale NAC Street Leagues

Donderdag 12 april was de ontknoping van de NAC Street Leagues! Na een enerverend seizoen werden op het sportpark van Boeimeer de allesbepalende finalewedstrijden gespeeld. Vanwege de kleine verschillen in de competitie beloofde het een spannende dag te worden, omdat er met de welbekende bonuspunten nog van alles mogelijk was!

BREDA - 's Ochtends was het de beurt aan de NAC Junior Street League. Ruim 150 basisschoolleerlingen deden eerst 'n Braziliaanse Capoeira warming-up, waarna ze in onderlinge wedstrijden uitmaakten wie met de wisselbeker naar huis ging. Uiteindelijk trok de Driezwing aan 't langste eind, waarmee ze 'n compleet verzorgde schoolreis wonnen. Ze eindigden net boven de Liniedoorn en Ons SBO die respectievelijk tweede en derde eindigden. Ook Fair Play en Fair Support telden natuurlijk mee tijdens de finaledag. De Griffioen toonde zich met haar sportieve spelers én toeschouwers de sportiefste school van 't seizoen en won een 'Avondje NAC'! 's Middags werden de laatste wedstrijden in de NAC Ladies Street League en NAC Street League gespeeld. Ook zij begonnen met een Braziliaanse warming-up waarbij de deelnemers zowel fysiek als mentaal klaargestoomd werden voor de finalewedstrijden. Het werd een zinderend spektakel en aan het eind van de dag kroonden de jongens van de Rotonde zich tot de terechte winnaars van de NAC Street League. Ook zij winnen 'n verzorgde schoolreis voor 't hele eerste leerjaar! Bij de meiden was de afvaardiging van het Newmancollege het sterkst en zij mogen met het hele team naar een 'Avondje NAC'! Tessenderlandt bleek de meeste sportieve school van Breda. De sportiviteitsprijs ging namelijk zowel bij de jongens als bij de meiden naar deze school! Met de prijsuitreiking van de NAC Street League kwam de finaledag ten einde. Het was wederom 'n geslaagde editie van de jaarlijkse afsluiting van alle drie de NAC Street Leagues!

Meer berichten