FOTO: JAN WALBURG
FOTO: JAN WALBURG (Foto: Jan Walburg)

Swingende afsluiting van Jazz Project voor basisscholen

Op maandag 16 april kwamen zo'n duizend scholieren uit groep 7 en 8 van de basisscholen uit Breda en omgeving massaal naar het Chassé Theater, voor de gezamenlijke eindpresentatie van het jaarlijkse 'Jazz Project voor basisscholen'. Via dit project maken zij interactief kennis met jazzmuziek, inclusief het ontstaan en de culturele en sociale meerwaarde van deze muziekstijl. Dit doen zij door bezig te zijn met luisteren, zingen en zelf spelen, maar ook via dans, beeld, taal en kunst. Het is een opmaat naar het Breda Jazz Festival dat plaatsvindt in het hemelvaartweekend.

De leerlingen hebben de afgelopen weken met hun docent in de klas hard gewerkt om zich zo goed mogelijk op deze eindpresentatie voor te bereiden. Er waren twee voorstellingen en een uur lang stond daarbij de zaal op zijn kop met zingende, klappende, tikkende en dansende leerlingen, begeleid door een live jazzband.

Tijdens bede voorstelling reikte een aanwezige jury, die bestond uit Joan Hundersmarck en Willem Paterik, namens stichting Jazz Ten Toon een prijs uit aan de winnaars van de mooiste jazzposter. De winnende posters zijn tot en met het jazzfestival te bewonderen in de bibliotheek van de Nieuwe Veste aan de Molenstraat.

De 1e prijs bij de jazzposters ging naar Mijntje, Neike en Fien van de Nutsbasisschool Teteringen, en Anne en Sterre van de Toermalijn. Tweede werden Quinty, Mariza, Nahila en Pien van de Boomgaard en Yoep en Matz van de Toermalijn, en derde zijn Jasmijn. Charief en Madelief van Petrus en Paulusschool, en Robin, Saar, Lars en Isa van de Dr. de Visserschool geworden. Daarnaast was er ook nog een aanmoedigingsprijs voor Sophie, Lindsey en Femke van de Akkerwinde, en sara, Liza en Roza van de Laurentiusschool.

Het Jazz Project voor basisscholen is 7 jaar geleden nieuw leven ingeblazen onder leiding van de Bredase saxofoniste Naomi Adriaansz en borduurt voort op het jazzproject dat jaren met succes door Jazz Ten Toon is georganiseerd. Haar doel is om de jeugd op een ongedwongen en interactieve manier met jazzmuziek kennis te laten maken en hen de muziek zelf te laten spelen.

Meer weten over het Jazz Project voor basisscholen? Kijk dan op www.jazzproject.nl

Hieronder vind je een fotoverslag van de afsluiting van het Jazz Project 2018. De foto's zijn gemaakt door Jan Walburg.

Meer berichten