Van Gogh-wandeling door Princenhage

Op zaterdag 12 mei is er weer een Van Gogh wandeling door Princenhage. De wandeling onder leiding van een gids duurt van 11.00 tot 12.30 uur. Vertrekpunt is Het Gele Huis aan de Haagsemarkt 35, alwaar inloop vanaf 10.30 uur. De kosten van deelname bedragen € 7,50 inclusief consumptie of € 17,50 inclusief een lunch. Aanmelden op wandeling@hetgelehuisinprincenhage.com

Bent u benieuwd naar wat Vincent van Gogh met Princenhage had? Wilt u meer weten over de geschiedenis van Princenhage en zijn vele bijzondere panden? De Van Gogh Wandeling o.l.v. een gids voert via Haagsemarkt/Haagweg naar Huize Mertersem waar de oom en tante van Vincent woonden en waar nog steeds een boom uit hun tuin staat die - naar men zegt - door Vincent en zijn broer Theo is geplant.

Daarna gaat de wandeling over de fraaie Haagweg naar begraafplaats Haagveld. Daar liggen grootvader Vincent en oom Vincent begraven.

Onderweg vertelt de gids over de relatie tussen Princenhage en de Van Goghs, alsook over de geschiedenis van Princenhage en de huizen waar u langs komt.

Meer berichten