Het handbiketeam ZeeBra van Revant doet op 14 juni voor de tweede keer mee met de HandbikeBattle in Oostenrijk, waarbij ze de klim richting de Kaunertaler gletscher in Tirol moeten afleggen. Meer over dit team vind je op https://revant.nl/handbikebattle, of hun eigen Facebookpagina.
Het handbiketeam ZeeBra van Revant doet op 14 juni voor de tweede keer mee met de HandbikeBattle in Oostenrijk, waarbij ze de klim richting de Kaunertaler gletscher in Tirol moeten afleggen. Meer over dit team vind je op https://revant.nl/handbikebattle, of hun eigen Facebookpagina.

Singelloop steunt handbiken bij Revant

Handbiken is één van de mooiste mobiliteitshulpmiddelen voor mensen die op grond van hun motorische beperkingen niet langer gebruik (meer) kunnen maken van 'n voetbewogen fiets. De handbike maakt - op een heel efficiënte manier - zelfstandige verplaatsing met armkracht mogelijk. Binnen Revant, het centrum voor medisch specialistische revalidatie in Breda, wordt handbiken ingezet als onderdeel van de therapie. En de Bredase Singelloop ondersteunt hierbij!

BREDA - Een handbike is er in grofweg twee typen: een zogeheten aankoppelbare handbike en 'n vastframe handbike. Een aankoppelbare handbike maakt van 'n rolstoel 'n (stads)fiets, een vervoersvoorziening voor de rolstoelgebruiker.

Racefiets rolstoelgebruikers

Een vastframe handbike is een crank aangedreven sportrolstoel bestaande uit een zelfstandig frame met meestal drie wielen. Deze handbike heeft door het vaste frame een betere wegligging en rijdt ook lichter dan een aankoppelbare handbike. Gerelateerd aan de fiets zou je het een racefiets kunnen noemen. Een racefiets voor de rolstoelgebruiker.

Schaf je niet zomaar aan

Een vastframe handbike is een voorziening die niet zo maar iedereen kan uitproberen, laat staan aanschaffen. Revant is dan ook erg blij dat de Bredase Singelloop ondersteuning wil bieden voor de aanschaf van een vastframe handbike. Hierdoor krijgen meer revalidanten de mogelijkheid het handbiken te leren kennen, van handbiken hun sport te maken en/of in de toekomst zelfs te kunnen trainen voor deelname aan de HandbikeBattle.

Op 14 juni neemt handbiketeam ZeeBra van Revant voor de tweede keer mee met deze HandbikeBattle, een sportieve wedstrijd in Oostenrijk tussen handbiketeams van verschillende revalidatiecentra. Daarnaast staat de HandbikeBattle ook nog open voor individuele deelnemers. Deelname aan de HandbikeBattle is een bijzondere en leerzame ervaring. De battle en voorbereiding daarop, geven de deelnemers inzicht in waar grenzen liggen en stimuleren ze om grenzen over te gaan en te komen tot soms onverwachte prestaties. Strijdtoneel is de klim richting de Kaunertaler gletscher in Tirol, Oostenrijk. Dit betekent het overwinnen van 20 kilometer en 863 hoogtemeters op de handbike. Het is een prachtige en pittige klim voor de meer dan 100 deelnemers.

Een hart onder de riem

De komende maanden bereidt team ZeeBra zich verder voor op de HandbikeBattle 2018. Wil je het team volgen, of hen op welke manier dan ook een hart onder de riem steken, ga dan naar de website https://www.revant.nl/handbikebattle, of naar hun speciale Facebookpagina, op: https://www.facebook.com/TeamZeeBra/.

Meer berichten