Ook dit jaar waardeert de gemeente Breda weer alle vrijwilligers door middel van gratis consumpties tijdens 'n 8-tal Bredase evenementen.
Ook dit jaar waardeert de gemeente Breda weer alle vrijwilligers door middel van gratis consumpties tijdens 'n 8-tal Bredase evenementen.

Breda trakteert vrijwilligers weer op gratis consumpties

BREDA - In de gemeente Breda doen er maar liefst 46.000 inwoners aan 'n vorm van vrijwilligerswerk! Dat is prachtig en onbetaalbaar. Maar de gemeente Breda wil richting al die vrijwilligers toch graag 'n gebaar maken en haar dankbaarheid tonen. Daarom trakteert Breda ook dit jaar vrijwilligers op gratis consumpties tijdens Bredase evenementen. Je opgeven hiervoor kan via de site www.breda-actief.nl.

De wethouder Miriam Haagh verwoordt deze geste van de gemeente Breda als volgt: ,, De gemeente Breda is trots op haar vele duizenden vrijwilligers, die zich dag in dag uit inzetten voor een ander. We willen vrijwilligers volop ondersteunen in hun werkzaamheden, bijvoorbeeld met opleidingen en trainingen via de Vrijwilligersacademie, en met advies op maat. Maar een groot dankjewel is ook op z'n plaats. En dat doen we, onder andere, door groepen vrijwilligers uit te nodigen voor Bredase evenementen en hen daar van een gratis drankje te voorzien."

,,Vorig jaar hebben we voor het eerst gebruik gemaakt van de gratis consumpties. Ik ben heel blij met deze waardering van de gemeente Breda. Wij hebben genoten tijdens Palm Parkies en Breda Barst. Fijn dat ons bestuur dit heeft geregeld. Dit jaar gaan we ze zeker weer aanvragen'', zo vertelt Walter van Dijk, die een vrijwilliger is bij de Kapeltuin.

Dit jaar zijn er liefst 8 evenementen waar de vrijwilligers gebruik kunnen maken van de gratis consumpties van de gemeente Breda. Dat zijn het Breda Jazz Festival, het Spanjaardsgat Festival, Palm Parkies, de Tranen van Van Cooth, Breda Photo, het festival Breda Barst, Bourgondisch Breda en de Singelloop. Voor meer informatie over én aanmelden voor de gratis consumpties op deze evenementen kun je terecht op www.breda-actief.nl.

Meer berichten