Foto Patricia Steur

ANBO breidt vacaturesite uit met kandidaat van de week

WAALWIJK - Belangenbehartiger ANBO en uitzendbureau Ervaren Jaren zetten een nieuwe stap in het uitbouwen van het banenplatform waarmee ze werkgevers en oudere werkzoekenden op een gemakkelijke manier samenbrengen. Elke woensdag presenteren zij met ingang van 9 mei een kandidaat van de week. Daarmee vragen ze voortaan extra aandacht voor een van de oudere werkzoekenden die zich op de vacaturesite hebben ingeschreven.

‘Een extra dienstverlening aan werkgevers die op zoek zijn naar goed en gemotiveerd personeel’, zegt directeur Jan-Dick Verheul van uitzendbureau Ervaren Jaren. ‘Een extra mogelijkheid om werkgevers op ideeën te brengen en goede kandidaten aan ze voor te stellen’, zegt ANBO-directeur Liane den Haan.

Oud-manager uit Waalwijk

De eerste kandidaat komt uit de omgeving van Waalwijk. Het gaat om een oud-manager met hart voor sales die een nieuwe uitdaging zoekt bij een bedrijf in een straal van 30 kilometer van Waalwijk. Liefst in een salesfunctie of als manager. Heeft ervaring van B2B tot en met het aansturen van vrijwilligersorganisaties. Welke werkgever heeft het lef om een voormalig manager in dienst te nemen? Zo’n werkgever die een sterke medewerker op waarde weet te schatten en ondertussen niet bang is voor zijn eigen positie. Werkgevers kunnen reageren via j.dewolf@anbo.nl

Veel aandacht

Met de lancering van hun nieuwe vacaturesite (anbo.nl/werkt) hebben ANBO en Ervaren Jaren opnieuw veel aandacht gevraagd voor de positie van de oudere werkzoekenden. Sinds de lancering op 10 april hebben duizenden werkzoekenden de weg naar de vacaturesite gevonden, tientallen werkgevers hebben zich gemeld met banen, vaak meer dan één per keer.

‘Een goede actie dus, dit nieuwe banenplatform gericht op de oudere werkzoekende en ook op werkgevers die ouder personeel op waarde weet te schatten’, zegt John de Wolf, ANBO-ambassadeur voor de werkzoekende 45-plussers. ‘Ik hoop dat werkgevers zich blijven melden. Iedereen is natuurlijk welkom. Maar als ik werkgevers hoor zeggen dat ze niet aan personeel kunnen komen, denk ik: kijk breder. En kom maar op met de vacatures!’

Banen en klussen
Op de nieuwe website kunnen werkgevers hun klussen en banen aanbieden van Groningen tot Maastricht en van Middelburg tot Enschede. Werkzoekenden in het hele land kunnen zich meteen inschrijven en kunnen ook direct solliciteren. Behalve fulltime banen voor jonge vijftigers zijn er ook bijbanen en vrijwilligerswerk te vinden voor bijvoorbeeld gepensioneerden die nog niet thuis willen zitten. De website is ook bedoeld voor zzp’ers.

Voor werkzoekenden is inschrijven gratis. Werkgevers betalen afhankelijk van de hoeveelheid dienstverlening die ze rond hun vacatures verwachten. Tot 11 juni geldt voor hen nog een aantrekkelijk instaptarief.

Ervaren Jaren is als middelgroot uitzendbureau al tientallen jaren gespecialiseerd in het aan het werk helpen van oudere werkzoekenden. ANBO is met ruim honderdduizend leden een van de invloedrijkste belangenbehartigers voor ouderen in Nederland. Beide partijen zijn geen onbekenden van elkaar. Ervaren Jaren heeft in het verleden ANBO geholpen bij het vinden van vrijwilligers voor de functie van sociaal netwerker.

Meer berichten