In Breda kunnen zich nog altijd mensen met én zonder diabetes aansluiten bij een van de wandelgroepen van de Nationale Diabetes Challenge. Meer informatie daarover vind je op www.sportloketwestbrabant.nl.
In Breda kunnen zich nog altijd mensen met én zonder diabetes aansluiten bij een van de wandelgroepen van de Nationale Diabetes Challenge. Meer informatie daarover vind je op www.sportloketwestbrabant.nl.

Ook Breda sluit aan bij de 'Diabetes Challenge'

De provincie heeft de ambitie om 50.000 Brabanders te laten starten met bewegen. Reden genoeg voor Breda om aan te sluiten bij de Nationale Diabetes Challenge. Dit is 'n jaarlijks terugkerend evenement, waarbij op 'n laagdrempelige wijze mensen 'n allereerste stap zetten om te gaan bewegen.

BREDA - Met de Wandel Challenge werken mensen met én zonder diabetes 20 weken aan hun conditie. Dit doen ze niet alleen, maar gezellig samen in 'n groep en in hun eigen omgeving. Bas van de Goor van de Nationale Diabetes Challenge: ,,Voor mensen met diabetes is wandelen 'n erg goed medicijn. Dus gaan we wandelen om te behandelen. Dat hoef je niet alleen te doen, tijdens de Nationale Diabetes Challenge gaan we met je mee. We gaan wekelijks samen wandelen. De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes mogen mee. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. Het is dus niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen". In Breda zijn er al meer dan 100 deelnemers gestart. Wekelijks gaan ze onder begeleiding van wandeltrainers met huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten en podologen op pad. Er is nog altijd de mogelijkheid om aan te sluiten bij een van de wandelgroepen. Kijk voor aanmelden en meer informatie op www.sportloketwestbrabant.nl. Ook in de rest van West-Brabant zijn er wandelgroepen actief. Deze groepen zijn tot stand gekomen door de samenwerking tussen huisartsenzorggroepen, huisartsenlaboratoria, wandeltrainers, sportver-
enigingen, gemeenten, de Diabetesvereniging, de Bas van de Goor Foundation, Sportloket West-Brabant en Decath- lon. Deelnemers van de Wandel Challenge kunnen ook deelnemen aan het grote landelijke wandelevenement op 29 september in Amsterdam. Er wordt verwacht dat iedereen daar dan zeker 5 km loopt. Sommigen gaan er misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Meer berichten