Het boek van Cora verhaalt ook over oude én nieuwe ambachten in de straten van het vroegere Hofkwartier.
Het boek van Cora verhaalt ook over oude én nieuwe ambachten in de straten van het vroegere Hofkwartier.

'In dienst van Nassaus' met korting én flesje Nassaubier

BREDA - Tijdens de Nassaudag op 2e pinksterdag (maandag 21 mei) verkoopt de Bredase schrijfster Cora van Beek de laatste exemplaren van haar boek 'In dienst van de Nassaus' in de Grote Kerk en het Begijnhof en op het Kasteel van Breda met korting, inclusief een flesje Nassaubier.

Cora van Beek werd in 1944 geboren aan de voet van de Bredase Grote Kerk. Ze woont al vele jaren op het Begijnhof en zet zich als geen ander in voor Breda Nassaustad. In 'In dienst van de Nassaus' vertelt Cora hoe in een ver verleden macht en rijkdom werden bereikt en ook behouden door het uithuwelijken van adellijke telgen. Sinds 1403 resideerden de Nassaus in het kasteel in Breda, waar de eerste prins van Oranje werd geboren. ,,En dat was niet Willem van Oranje, zoals veel mensen denken, maar zijn neef Reynaert van Nassau, die ook wel René van Chalon genoemd'', aldus Cora.

Maar ze belicht in het boek veel meer dan het wel en wee van de Nassaus die op het Kasteel van Breda verbleven. Ook kunstenaars die werden aangetrokken om het kasteel en de Grote Kerk te verfraaien, komen ruimschoots aan bod. Waarbij Cora tevens de ambachtslieden die in hun voetsporen traden, belicht. Zo verhaalt het boek over oude én nieuwe ambachten die worden uitgeoefend in de straten van het voormalige Hofkwartier rondom het Kasteel van Breda. ,,Die nog altijd kleur en fleur geven aan de stad en een goede kijk geven op oude ambachten die vandaag de dag bijna tot kunst zijn verheven.''

Meer berichten