Eén van de gasten van het Cultuurpodium in Het Gele Huis is de Bel- gische dichter, romanschrijver, performer en zanger Gert Vanlierberghe.
Eén van de gasten van het Cultuurpodium in Het Gele Huis is de Bel- gische dichter, romanschrijver, performer en zanger Gert Vanlierberghe.

In Het Gele Huis is 19 mei weer gratis Cultuurpodium

BREDA - In Het Gele Huis aan de Haagsemarkt 35 in Princenhage is op zaterdagmiddag 19 mei van drie tot vijf uur weer een gratis Cultuurpodium. Tijdens dit voorlaatste Cultuurpodium voor de vakantie komt na de opening door Deborah Jacobs en Kees van Meel de romanschrijver en dichter Gert Vanlierberghe aan bod, en enkele dichters tijdens het 'presentatiepodium'. Gert Vanlierberghe, uit Berchem, is naast dichter en romanschrijver ook performer. Ook is hij zanger bij verschillende bands. Omdat hij zelf 'n bekend poëziepodium in Antwerpen heeft, Ballonnenvrees, weet hij wat 'optreden' betekent. Naast Gert komt Jacqueline Legierse met haar gedichten, die op 'n heel intieme manier haar woorden gaat brengen. Ze heeft 2 bundels op haar naam staan met gedichten, die uitblinken in ongezegde, maar tegelijkertijd juist prachtig verwoorde belevingen. Haar persoonlijke poëzie is tegelijkertijd voor 'iedereen'. Muzikaal wordt deze middag opgeluisterd door de zanger, gitarist en songwriter Jan de Bruijn uit Rijsbergen, die momenteel bezig is met het opnemen van een nieuw album, het duo Keur Breljant en Het Veertiende Ambacht. Het duo Keur Breljant heeft veel met Jacques Brel en vertolkt vele prachtige, eigentijdse bewerkingen van chansons van Brel. Buiten het Brel-repertoire spelen ze ook Nederlandstalige liederen. De arrangementen zijn van de gitarist Lorenzo Brandli en zangeres Lidewij van den Bouwhuijsen zingt improviserend en speels. Het Veertiende Ambacht is 'n geheel nieuw ensemble, opgericht door zanger Jaimy Vrolijk, die een neus heeft voor teksten en muziek die raken. Hij wordt daarbij begeleid door Paulien Ongering op de piano en Deborah Jacobs op gitaar en percussie. Laatstgenoemde zal wederom de pauzemuziek verzorgen.

Meer berichten