Skeeleren over de Bredase Singels

New York, Parijs, Londen, Sydney en Breda. Dat is een prachtig rijtje en daar horen we gewoon bij! In al deze prachtsteden worden Friday Night Skates gehouden. Die van Breda, de SINBA (SINgelskate BredA) is aanstaande vrijdag. De SINBA wordt georganiseerd door de schaatsverenigingen Ballangrud, De Striene en SSVB. De samenwerking op het ijs wordt voortgezet op het asfalt.
Op vrijdagavond 18 mei starten we rond 19:30 vanuit het Valkenbergpark. De route loopt door Breda Oost en voert over de (binnen)singels, we worden begeleid door een muziekbuggy. De lengte van de route is circa 12 km. Rond half negen zal het peloton terug zijn in het Valkenberg. Het peloton wordt begeleid door zogeheten blokkers die het verkeer regelen. Het peloton wordt vergezeld van voorrijders en een bezembus. De blokkers zorgen ervoor dat het peloton veilig en als een gesloten geheel de route aflegt.

Deelname staat vrij voor iedereen die kan skeeleren. Het karakter van de tocht straalt plezier in bewegen uit. Het is recreatief en nadrukkelijk niet competitief. Alle deelnemers worden dringend geadviseerd gebruik te maken van een helm en beschermingsmiddelen van knie, elleboog en pols. De organisatie heeft zich ingespannen het evenement zo veilig mogelijk te organiseren, maar aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventueel letsel. Deelname is en blijft geheel voor eigen risico.

Meer berichten