Baronieboeren Breda, een goed initiatief voor eerlijk eten

Een groep enthousiaste Bredanaars is een nieuw CSA ( Consumer Supported Agriculture ) initiatief gestart op landgoed de Burgst in Breda. Boerin Linda Gijselman teelt groenten, kruiden en fruit voor een groep deelnemers uit Breda ( vooral Haagse Beemden). Deze groep zorgt voor een vast inkomen voor de boerin en deelt de risico’s met haar ( misoogst). Voor geïnteresseerden wordt op 12 juni aanstaande in Sociaal Cultureel Centrum ’t Kraaienest, Tweeschaar 12 in de Haagse Beemden een info-avond gehouden. Welkom vanaf 19.45 uur en start 20.00 uur.

Vier Bredanaars die graag willen weten waar hun eten vandaan komt hebben de handen ineen geslagen. Er is een stichting Baronieboeren Breda opgericht. Ze zijn op zoek gegaan naar grond en een boer(in) die voor hen voedsel wil telen. Om in eerste instantie alleen groenten, kruiden en fruit te leveren, maar in de toekomst zouden daar ook nog bijvoorbeeld eieren en vlees bij kunnen komen. In de Haagse Beemden wordt inmiddels op 1000 m2 grond voedsel verbouwd, genoeg voor zo’n 20 Bredanaars om dit af te nemen. Het is nu zaak om deze deelnemers te werven. Dat zouden vooral inwoners van Haagse Beemden zijn zodat het oogsten van het eigen voedsel heel dichtbij kan gebeuren. Maar uiteraard zijn inwoners uit andere wijken van Breda welkom om deel te nemen. Deelnemers leggen vooraf een bedrag van € 150,- voor het komende half jaar in zodat de boerin verzekerd is van inkomsten en dus een eerlijke prijs krijgt voor haar producten. De groenten en het fruit worden door de deelnemers zelf geoogst.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar dit initiatief? Stuur een email naar info@baronieboeren.nl voor verdere info. Of bel naar 06-30680451.

Meer berichten