Foto: E. Wilms

Graaf Engelbrecht heeft en geeft energie!

Afgelopen zaterdag, 2 juni,  hebben 9 leerlingen en 5 docenten van Graaf Engelbrecht met hun twee trainers en begeleiders al fietsend de top van de Mont Ventoux bereikt. Zij deden dit om geld in te zamelen voor stichting join4energy. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Deze kinderen zijn altijd moe en hun accu loopt sneller leeg, dan dat hij oplaadt. Hierdoor overlijdt 50% voor het 10e levensjaar en 70% wordt nooit volwassen.

Omdat de leerlingen van Graaf Engelbrecht bruisen van energie en vaak bewust gekozen hebben voor deze sportieve school, is voor dit goede doel gekozen. Energie geven voor leeftijdsgenootjes, die iedere dag energie moeten missen. Daarmee vorm je echt karakter.

Het team heeft zich het hele jaar voorbereid op de 21 kilometer lange beklimming. In het najaar zijn de deelnemers gestart met het volgen van spinninglessen bij Medifit Breda. Nadat Mario Boere uit Prinsenbeek voor de fietsen had gezorgd, kon er na de winter iedere zondagmorgen onder leiding van Michel Boukens en Coen Vos getraind worden. In de meivakantie volgde nog een leerzaam trainingsweekend in Zuid-Limburg.

De beklimming afgelopen zaterdag was voor sommigen zwaar, maar met de aanmoedigingen van alle meegereisde supporters en met hulp van elkaar is iedereen boven gekomen. In totaal fietsten en wandelden er zaterdag ruim 100 deelnemers aan de 9e Challenge Mont Ventoux voor join4energy naar boven.

Gedurende het jaar hebben de deelnemers allerlei acties bedacht om het benodigde sponsorgeld te verzamelen. Statiegeldbonnetjes verzamelen, schaatsen slijpen, wijnproeverij, bedrijven benaderen, speculaaspoppen verkopen en nog veel meer. Samen met de door school georganiseerde actiedagen heeft het team Graaf Engelbrecht uiteindelijk een cheque kunnen overhandigen van € 25.492! Een geweldige prestatie.

Meer berichten