Foto:

Grote oefening reddingsbrigade op Galderse meren

Zaterdag 9 juni vindt er op de Galderse meren de jaarlijkse grote oefening plaats. De reddingsbrigade zal samen met diverse hulpdiensten twee realistische secnario’s oplossen. Naast de reddingsbrigade nemen ook de politie, dienst toezicht en handhaving, brandweer en het rode kruis deel aan de oefening. De training heeft als doel om de diverse hulpdiensten te laten leren van elkaars expertise en om de onderlinge samenwerking te bevorderen. Vanaf 1 mei tot 1 oktober houdt de reddingsbrigade bij mooi weer ieder weekend toezicht op de Galderse meren en de Asterdplas. In de zomervakantie is de reddingsbrigade ook doordeweeks op de Galderse meren aanwezig.

Tijdens het zomerseizoen wordt de reddingspost op de Galderse meren bemand door vrijwilligers van diverse reddingsbrigades uit de regio. De organisatie van de bewakingen is in handen van reddingsbrigade Breda en reddingsbrigade Mody Dick ’72 uit Rijen. De vrijwilligers zijn opgeleid volgende de opleidingslijn van reddingsbrigade Nederland. Om de kennis en vaardigheden van de lifeguards op peil te houden wordt er tijdens het seizoen diverse malen getraind en geoefend. Het hoogtepunt van het trainingsprogramma is de grote oefening, waarin alle onderdelen van de voorgaande trainingen samenkomen.

In deze oefening komen realistische situaties voor waar de lifeguards tijdens een toezichtdag mee te maken kunnen krijgen en waarbij er samen moet worden gewerkt met andere hulpverleningsorganisaties. Zo wordt er onder andere geoefend met het duikteam van de brandweer, maar ook de politie, de dienst toezicht en handhaving en het rode kruis zullen een belangrijke rol vervullen in deze oefening.

De grote oefening vindt plaats op de Galderse Meren en is voor iedereen toegankelijk om te komen kijken. De ochtendoefening zal plaatsvinden tussen 10.00 uur en 12.00 uur en in de middag wordt er geoefend tussen 13.30 uur en 15.00 uur.

Meer berichten