Zaterdagmiddag 9 juni kunnen kinderen van vier tot vijf uur tijdens het Cultuurweekend van Nieuwe Nobelaer aan de Anna van Berchemlaan in Etten-Leur tijdens het Kinderconcert weer gezellig mee komen zingen en dansen op de leukste liedjes van onder andere 'Kinderen voor Kinderen'.
Zaterdagmiddag 9 juni kunnen kinderen van vier tot vijf uur tijdens het Cultuurweekend van Nieuwe Nobelaer aan de Anna van Berchemlaan in Etten-Leur tijdens het Kinderconcert weer gezellig mee komen zingen en dansen op de leukste liedjes van onder andere 'Kinderen voor Kinderen'. (Foto: )

Cultuurweekend bij Nieuwe Nobelaer!

Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur pakt de komende dagen weer uit met het Cultuurweekend. Drie dagen lang is 't groot feest, met optredens, workshops, exposities en nog veel meer.

ETTEN-LEUR - Leerlingen en cursisten presenteren vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juni wat ze het afgelopen jaar geleerd hebben. Daarnaast is er tijdens dit weekend een doorlopende 'proeverij' van de bestaande en nieuwe cursussen die in seizoen 2018/2019 gepland staan. Bezoekers maken kennis met docenten, ontdekken hun creatieve talenten tijdens één van de workshops of open lessen én kunnen genieten van diverse optredens. In alle hoeken en gaten van het gebouw is iets te doen. De deelname aan alle activiteiten en de toegang tot de optredens zijn voor jong en oud gratis.

'Sing-a-long'-feest scholen

Het Cultuurweekend start op vrijdagmiddag met het 'Sing-a-long'-feest voor leerlingen van de basisscholen die mee hebben gedaan aan het educatieve programma 'Muziek met een staartje'. Tijdens dit feestelijke concert zingen de leerlingen uit volle borst mee met de liedjes die tijdens de lessen aan bod zijn gekomen! In de avonduren presenteren de theaterleerlingen van Nieuwe Nobelaer vanaf zeven uur tot 's nachts één uur de voorstellingen waar ze het afgelopen cursusjaar aan gewerkt hebben.

Muzenacht met HoeDadso

De zaterdag staat in het teken van workshops en proeflessen. Loop vanaf elf uur binnen bij de muziekafdeling, doe mee met de theater- en dansworkshops of ontdek je artistieke talenten op de afdeling Beeldend. Om één uur gaat er ook een aantal bibliotheekactiviteiten van start. Zo wordt er voorgelezen aan peuters en kleuters en kun je deelnemen aan de workshop Handlettering (waarvoor je je wel tevoren moet inschrijven). Van vier tot vijf uur mogen alle kinderen tijdens het Kinderconcert gezellig meezingen en dansen op de leukste liedjes en de zaterdag wordt 's avonds afgesloten met een spetterend concert van het swingende theaterorkest HoeDadso tijdens de Muzenacht.

Zondag muziek en dans

De zondag wordt afgetrapt met 'n koffieconcert om elf uur en ook de rest van de dag kunnen bezoekers genieten van dans- en muziek verzorgd door leerlingen en ensembles van Nieuwe Nobelaer. In de bibliotheek wordt 's middags tussen drie en vier uur een Open Podium gehouden, waar de lokale schrijvers, dichters, bloggers en vloggers hun werk kunnen presenteren. Aanmelden hiervoor kan via: infobibliotheek@nieuwenobelaer.nl en het programma op deze laatste dag van het Cultuurweekend duurt tot halfzes.

Op www.nieuwenobelaer.nl/cultuurweekend kun je het volledige programma vinden

Meer berichten