Piepende skateboardwielen, stoere breakdance-deuntjes en gejuich waren vier dagen lang bij Pier15 te horen. FOTO: PR
Piepende skateboardwielen, stoere breakdance-deuntjes en gejuich waren vier dagen lang bij Pier15 te horen. FOTO: PR (Foto: )

Breakdance en freerunning

Van 4 tot 8 juni stond het skatepark Pier15 in het teken van de Urban Sports Week. Gemeente Breda en Breda Actief organiseerden hier toffe sportactiviteiten speciaal voor de straat.

BREDA - Extra speciaal was dat het niet alleen voor leerlingen van de basisscholen was, maar ook voor senioren. Piepende skateboardwielen, stoere breakdance-deuntjes en gejuich waren vier dagen lang bij Pier15 te horen. Van rolstoelhockey tot skaten en van streetbasketbal tot freerunning. Dit mede door de samenwerking met de KNHB, Team Streethockey, The Scene of Dance, basketbalvereniging de Barons en het Nederlands Rolhockey team. "Ik vind het super leuk! Ik zit op hockey, maar heb het op deze manier nog nooit gedaan. Zo heb ik zelfs een nieuw trucje geleerd! Het breakdancen vond ik ook heel vet", aldus één van de basisschoolleerlingen. Ook de senioren waren enthousiast over de opzet: "Hadden wij dit ook maar toen we nog jong waren!" lacht een deelnemer. "We moeten weer terug naar de basis van het bewegen. Buiten spelen en creatief omgaan met de buitenruimte", vindt Joan Kuipers, adviseur bij Breda Actief. "Er zijn al plannen voor een volgende editie,"

Meer berichten