Effe bootje varen met de veerpont bij Dussen
Effe bootje varen met de veerpont bij Dussen (Foto: Carien de Jong)

Brabantrit

De 9eBrabantrit werd altijd speciaal voor de Triumph Spitfire Club Nederland en Vlaanderen uitgezet, maar vanaf heden ook voor de Club Triumph Holland en de Stag Club Nederland en tevens is iedereen met een oldtimer van harte welkom en kan gewoon inschrijven.

De Retrovrienden uit België zullen ook dit jaar weer aanwezig zijn, met diverse merken en modellen oldtimers zoals: De Triumph TR-3, TR-4, TR-6 en Raodster aanwezig zijn, tevens zal er een Austin Healey AH-100 uit 1953 niet ontbreken. Het oudste voertuig dat aanwezig is de STANDARD NINE uit 1934 de voorloper van Triumph. De negende Brabantrit is 103 Kilometer lang en begint in Rijen en gaat deze weer in aangepaste vorm door het Brabantse land het zijn overwegend 30 en 60 kilometerwegen en heeft maar 70 handelingen voor de hele rit. Voor de eerste 75 inschrijvingen ligt er een Brabants rallyschild klaar.

De tourrit begint in Rijen en gaat via Molenschot, Gilze naar Chaam via diverse kleine gehuchten en kerkdorpen Galder, Rijsbergen, Etten-Leur, Prinsenbeek richting Zevenbergen en via de Binnenmoerdijksebaan naar de Havenkant in Moerdijk hier is de Pauzeplaats / Picknickplaats voor het bekende Brabantse worstenbroodje van Bakkerij Vromans uit Gilze en een na gerechtje van Kiske Hapers van de JUMBO uit Rijen. Na het verlaten van de picknickplaats gaan we richting Moerdijkbrug. Hier kun je het Monument Moerdijkbrug gaan bezichtigen van heel dichtbij. Het monument daterend uit 1978, opgebouwd uit het staal van de eerste versie van de Tweede Moerdijkbrug met een reliëf van Frits van Hall.

Na de stop gaan we weer verder over de super smalle dijkwegen in het centrum van Lage Zwaluwe. Hierna gaan we verder over dijkwegen richting Gaete en Hooge Zwaluwe en weer even het buitengebied in om zo in het gehucht Helkant te komen waar we de weg vervolgen door Wagenberg en Terheijden. Hierna gaan we via het Landgoed Bergvliet, Den Hout, Vrachelen door Oosterhout naar Steenhoven. Hier is weer een heerlijk biologisch ijsje en drankje als extra versnapering te nuttigen bij IJsboerderij de Jacobushoeve waar het start- en eindpunt is.

IJsboerderij de Jacobushoeve is gelegen aan de Steenhovensebaan 29  in Dorst. Wij hebben dit jaar voor het bovenstaand adres gekozen omdat er in het hart van Rijen, de bekende wielerronde de Ronde van de Leren Zoolomstreeks 09.30 tot en met 19.00 uur van start gaat. Hierdoor is het hart van Rijen afgesloten voor alle verkeer.

Kosten: Voor leden van de TSC-CTH-SCN slechts 5 euro per persoon. Voor niet-leden: 9,50 euro per persoon. 

Ontvangst: vanaf 09.30 uur met koffie en thee met iets lekkers 

Starttijd: vanaf 10.30 uur. 

Picknick: vanaf 12.15 uur. 

Aankomsttijd: tussen 15.30 en 17.00 uur met een drankje en hapjes.

Omstreeks 17.00 uur wordt er gestart met een Bourgondische BBQ met vlees van de Keurslager en een ijsje na. Kosten hiervan zijn 22,50 euro per persoon.

Het inschrijfformulier kunt u downloaden vanaf de Triumph Spitfire site. Sla het inschrijfformulier op in uw Documenten of Bureaublad- vul deze in en verzend uw ingevuld inschrijfformulier als bijlage mee naar e-mailadres : jch-dejong@home.nl

Meer berichten