Het Rijk wil de komende jaren miljoenen stoppen in de restauratie van de Grote Kerk van Breda. FOTO: DANNY TOUW
Het Rijk wil de komende jaren miljoenen stoppen in de restauratie van de Grote Kerk van Breda. FOTO: DANNY TOUW (Foto: Danny Touw)

Grote Kerk Breda krijgt grote subsidie

Minister van Engelshoven heeft dinsdag 12 juni bekend gemaakt dat de Grote Kerk van Breda een subsidie van 4,9 miljoen krijgt voor restauratiewerkzaamheden. Dat is 70 procent van de totale restauratiekosten. De resterende 30 procent (2,1 miljoen) moet de Stichting Grote Kerk zelf opbrengen.

BREDA - De Stichting doet daarvoor een beroep op de Bredase gemeenschap. Als het lukt om het geld bij elkaar te krijgen is de restauratie van de kerk voor de komende tien jaar gegarandeerd. De Stichting Grote Kerk is heel blij met deze bijdrage. Maar het betekent ook dat zij in de komende tien jaar elk jaar minstens 250.000 euro per jaar zelf bijeen moeten brengen. Meer dan ooit doet de Stichting juist nu een beroep op de Bredase burger en het bedrijfsleven om daaraan een bijdrage te leveren en zo blijk te geven van de betrokkenheid bij de stad in het algemeen en bij de Grote Kerk in het bijzonder.

Meer berichten