POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Walker Diver en Diablos Innocentos. FOTO: Koen DeGus
POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Walker Diver en Diablos Innocentos. FOTO: Koen DeGus (Foto: Koen DeGus)

Verwacht een brok ervaring tijdens Friday On The Rocks

Op vrijdag 22 juni wordt het podium van Friday On The Rocks vrijgemaakt voor twee bands die beide al vele jaren actief, en soms zelfs wat minder actief, zijn in zowel het regionale als de landelijke rockscene; Walker Diver en Diablos Innocentos. Verwacht dus een brok aan ervaring wat op het podium zal staan.

BREDA - Friday On The Rocks wordt georganiseerd door stichting Poporganisatie Breda (POB) en café De Speeltuin en is al jarenlang het wekelijkse evenement in het café aan de Visserstraat 14 te Breda, om bands de kans te bieden om van zich te laten horen en het publiek te trakteren op een lekkere pot live muziek. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis.

Walker Diver

In april 2017 verscheen Mk III, het derde album van Walker Diver. De titel refereert niet alleen aan het feit dat dit het derde album is, maar ook aan de derde incarnatie van de band. De nieuwe bezetting brengt een fris, nieuw geluid met zich mee. Waar de band voorheen nogal eens werd geassocieerd werd met alternatieve country en americana, herinneren op Mk III nog slechts enkele songs aan dat rootsy verleden. Het merendeel van de nummers combineert pakkende, gloedvolle melodieën met opruiend gitaargeweld in de beste (powerpop) traditie van Big Star, Elvis Costello en The Replacements. Dit is een reïncarnatie om mee door te breken, aldus Willem Jongenelen in muziektijdschrift OOR. Menno Pot schreef in de Volkskrant zelfs wat een goeie gitaarband dit is, en wat een sterke collectie songs en hooks ze hebben. En 3Voor12 gaf eerder al aan dat je zo dus een oerdegelijke rock & roll plaat maakt die het verdomt om grensverleggend te zijn, maar die van kruin tot kont boeit. Inmiddels is het album een jaar oud, en tourt Walker Diver nog steeds heel het land door, en komen daarbij maar wat graag ook naar Breda toe.

Diablos Innocentos

Na het titelloze debuut van Diablos Innocentos uit 1997, een ware lo-fi cult klassieker waarop de band zich liet horen als het Nederlandse antwoord op Guided By Voices, bleef het lang stil. Maar nu, na iets meer dan 20 jaar, is er een nieuw album dat wederom bewijst dat Gerton Govers, die ook bekend is van bands als Mitch en The Light Brigade, een talentvol en onnavolgbaar songwriter is die ingetogen, breekbare liedjes moeiteloos afwisselt met ongezellige noise en grungy pop.

Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.

Meer berichten