Foto: Frank Bouwkamp

LA Breda verzamelt sterren

Drie dagen stond het industrieel gebied in de spoorzone van Breda in het teken van live art met muziek, theater, dans, beeldende kunst en installaties. De 25 verschillende voorstellingen en performances vonden plaats in intieme setting in de ateliers, loodsen en leegstaande panden op het industriële KlaversJansen.

BREDA - Ook deze tweede editie van LA Breda liet jong en oud kennismaken met nieuwe ontwikkelingen in dans, muziek, theater en beeldende kunst onder de noemer: Live Art. LA Breda is kunst op bijzondere locaties; kunst die onder de huid kruipt en waar publiek en maker schouder aan schouder staan.

Het festival kende dit jaar veel bijzondere premières en een mooie sterrenregen van onder andere:

De Nederlandse première van Engel van Kim-Jomi Fischer en de Noorse Marta Alstadsæter ("De symbiotische vorm die de acrobatische danser en dansante acrobaat hebben gevonden in deze coproductie van Podium Bloos, Dansateliers en Festspillene i Nord-Norge zorgt ervoor dat je geen moment wilt wegkijken van deze versmelting van twee lichamen." - *****, Theaterkrant), The Shepherd van de Canadese choreograaf en danser Heather Ware ("intens, geconcentreerd en kort. Het miniatuurtje maakt nieuwsgierig naar de volgende voorstelling." *** Theaterkrant), Joost van Dijk met de micro-voorstelling Nader Verdwaald ("een subtiele, zorgvuldig gemaakte solo waarin één man de verschillende lagen beheerst en regisseert", - ****, Theaterkrant), Tamago van de Japans/Koreaanse choreografe Jija Sohn ("glitter, zoete kleuren, vrolijke Aziatische popmuziek en die blik waarmee ze aan het werk is: geconcentreerd, licht in zichzelf gekeerd en sensueel. Een mix die intrigeert." - ****, Theaterkrant).

Daarnaast waren er inwoners van Breda te zien in de voorstellingen van Dansnest, beeldend kunstenaar Willum Geurts en choreograaf Jija Sohn. Kunstvakstudenten van AKV | St Joost hadden een eigenzinnig reisbureau ingericht en in het project van de Nieuwe Veste zorgde kunstenaar Gert Paans voor een verbindend kunstwerk tussen plastic en mens.

LA Breda wordt geproduceerd door Podium Bloos.

Meer berichten