Het certificaat PSO werd uitgereikt door Marian Knuijsting bestuurder PSO Nederland aan wethouder Boaz Adank. FOTO : PR
Het certificaat PSO werd uitgereikt door Marian Knuijsting bestuurder PSO Nederland aan wethouder Boaz Adank. FOTO : PR (Foto: )

De gemeente Breda haalt de hoogste score

De Gemeente Breda heeft Trede 3 bereikt (de hoogste) op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Breda is een van de weinige gemeenten in Nederland die deze hoge score heeft gehaald.

BREDA - Op donderdag 5 juli werd het certificaat PSO uitgereikt door Marian Knuijsting bestuurder PSO Nederland aan wethouder Boaz Adank. PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Een organisatie doet dit door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen.

"Als gemeente willen wij een afspiegeling van de samenleving zijn", vertelt Wethouder Boaz Adank. Een passende baan, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of handicap hoort daar bij. Om dit te realiseren, stimuleren wij bedrijven en instellingen ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkgelegenheid te bieden. Dat kunnen we alleen maar van hen vragen als wij zelf het goede voorbeeld geven. De resultaten van het onderzoek van TNO laten zien dat wij het goed doen. We hebben de hoogst haalbare score bereikt en daar zijn wij trots op. Niet alleen een voorbeeld voor onze leveranciers, maar ook voor collega overheden."

Meer berichten