Onderbouwleerlingen gaan het komende seizoen sportief de strijd met elkaar aan in de straatvoetbalcompetitie. FOTO: PR
Onderbouwleerlingen gaan het komende seizoen sportief de strijd met elkaar aan in de straatvoetbalcompetitie. FOTO: PR (Foto: )

Project NAC Street League breidt uit

Afgelopen seizoen werd de NAC Street League voor de eerste keer georganiseerd in samenwerking met het middelbaar onderwijs in Breda. De nieuwe opzet blijkt een succes.

BREDA - In navolging van de huidige deelnemende scholen nemen vanaf komend seizoen ook het Onze Lieve Vrouwelyceum, Markenhage, Prinsentuin van Cooth, Mencia de Mendoza, het Orion Lyceum en de Internationale Schakelklas deel aan het project. Onderbouwleerlingen gaan het komende seizoen sportief de strijd met elkaar aan in de straatvoetbalcompetitie. Daarnaast behelst het programma diverse workshops en zetten leerlingen zich in voor de stad. Projectcoördinator Marieke Akkermans licht het project toe: "We gebruiken binnen de NAC Street League het sterke merk van NAC om verschillende maatschappelijke thema's op een positieve manier te beïnvloeden. De schoolteams gaan het op de trapveldjes in de wijk tegen elkaar opnemen. Daarnaast wordt het project ook vertaald naar de klas. Door middel van een speciaal ontworpen lespakket brengen we maatschappelijke thema's zoals gezonde voeding, social media en omgaan met groepsdruk onder de aandacht." De nieuwe opzet, waarbij samengewerkt wordt met het voortgezet onderwijs, bestaat pas sinds een jaar maar werpt nu al haar vruchten af. Door de samenwerking met het voortgezet onderwijs worden veel meer jongeren bereikt dan voorheen. In totaal nemen het komende jaar bijna 1800 leerlingen deel aan het programma. Binnen de NAC Street League wordt niet alleen samengewerkt met diverse middelbare scholen, maar ook met verschillende maatschappelijke organisaties uit Breda. Akkermans legt uit: "We bundelen de krachten met het onderwijs, maar ook met maatschappelijk partners in de stad. Zo verzorgen de Kredietbank Breda en IMW Breda bijvoorbeeld gezamenlijk een workshops over omgaan met geld en maakt Novadic Kentron groepsdruk en alcohol bespreekbaar. Ook de deelnemende scholen zijn enthousiast."

Meer berichten