Logo stadsbladbreda.nl


alle winnaars van de Beekse Masters 2018.
alle winnaars van de Beekse Masters 2018. (Foto: cor oomen)

Topprestaties op de golfbaan van Albatross in Prinsenbeek

Spectaculair, zonovergoten, trotse winnaars en hoge scores, dat zijn ( kort samengevat ) de 4 kernwoorden, die de spreekwoordelijke (golf) vlag dekken van de Beekse Masters 2018, die afgelopen zondag 8 juli voor de 4e keer werden gespeeld op de fraaie golfbaan van Golfverenging Albatross, aan de Weimersedreef in Prinsenbeek.

Met een deelnemersveld van maar liefst 87 golfliefhebbers ( gelijkelijk ) verdeeld over een ochtend- en middagwedstrijd en met een rijkelijk ( deels door lokale ondernemers ) gevulde prijzentafel, werden vanaf 08:00 tot 18:30 uur de wedstrijden gespeeld.

Met de nog nauwelijks verteerde koffie in de maag, gingen de deelnemers van start. En om in formule1 termen te spreken: het werd voor een aantal deelnemers een flitsende start en dat terwijl de greenkeepers de holes op de snelle greens die dag bepaald niet makkelijk hadden geplaatst.

Tel daarbij de weersomstandigheden en de ( vanwege het weer droge baan ) en de resultaten waren daardoor wel extreem hoog en goed.

De deelnemers streden in 2 verschillende handicap categorieën om felbegeerde prijzen en met name om de hoofdprijs nl. de wisseltrofee, bestaande uit een speciaal gemaakt bronzen beeld.

Zonovergoten omdat voor het 4e jaar op rij de weergoden de organisatie gunstig gezind waren. Het door de Brasserie de Roos gesponsorde flesje water mocht zondag absoluut niet ontbreken in de tas van de golfers.

Spectaculair omdat er tijdens de wedstrijden maar liefst 20 burdies werden geslagen. Een clubrecord!!!

Over trots gesproken, de winnaars waren terecht ook zeer trots op hun behaalde resultaten.

In de categorie van handicap 18 tot 36 gingen de prijzen naar Jeanne Boeren- Machielsen ( 44 punten ) – Ted Janssen ( 44 punten ) en Carla Nieuwenhuijzen ( 42 punten ).

In de laagste categorie ( handicap 0 tot 18 ) ofwel door de wedstrijdorganisatie betiteld als de “champignons league” van het toernooi vielen Ad Willemse ( 43 punten ) – Ellen Bakkeren ( 36 punten) en Ger de Ron ( 36 punten ) in de spreekwoordelijke prijzen.

Overall winnaars – en dus voor een jaar lang bezitter van het fraaie bronzen beeld – werden bij de dames Jeanne Boeren-Machielsen met 44 punten en Ted Janssen bij de heren met 44 punten.

De prijzen werden hen uitgereikt door de winnaars van de editie 2017, waarbij de nodige emoties los kwamen.

De runner-up prijs ( diner bon voor 2 personen in golfhotel: Manoir Bon Passage in Thury Frankrijk ) ging naar Cees de Veth.

En toen was het tijd voor de “borrel” en een goed verzorgde smakelijke BBQ , geheel verzorgd door de beheerders Marc en Olga van het clubhuis van Golfvereniging Albatross : Brasserie de Roos.

U zult begrijpen dat het na de prijsuitreiking nog lang gezellig was op het terras. Het werd een zomeravond, zoals je die alleen maar in films ziet.

Menigeen keek al vooruit naar de 5e Beekse Masters 2019 – het 1e lustrum - en goede ( golf) voornemens werden daartoe ruim uitgesproken.

En mocht u ook zin hebben om een balletje te slaan op een mooie baan en zin hebben in een sfeervolle nazit, golfverenging Albatross heet u van harte welkom. Zie www.albatrossgolf.nl

Meer berichten

Shopbox