Logo stadsbladbreda.nl


Tijdens 'Brabant Open' staat het aanstormend skatetalent uit Brabant, zoals op de foto Teun Janssen, vol in de spotlight. FOTO: MATHIJS TROMP
Tijdens 'Brabant Open' staat het aanstormend skatetalent uit Brabant, zoals op de foto Teun Janssen, vol in de spotlight. FOTO: MATHIJS TROMP (Foto: )

'Brabant Open' doet 14 oktober ook Breda aan

Van subcultuur naar serieuze sport: skateboarden is in een rap tempo volwassen geworden. De sport kreeg onlangs een Olympische status en Brabantse skaters gooien internationaal hoge ogen. Tijdens 'Brabant Open', 'n rondreizende skateboardwedstrijd die van augustus tot november langs de vijf grote Brabantse steden trekt, staat het aanstormend skatetalent van onze provincie vol in de spotlight. Zondagmiddag 14 oktober nemen de jonge rijders het vanaf één uur tegen elkaar op bij het skatepark Pier15 aan de Veilingkade in Breda.

BREDA - In Brabant komt het skateboarden thuis. Met vier unieke skateparken heeft deze provincie de meeste in Nederland. De Brabantse rijders doen het heel goed en er is meer dan genoeg aanstormend talent. Al met al redenen genoeg om erg trots op te zijn.

Jonge talentvolle rijders

Tijdens deze wedstrijdreeks laten de jonge talentvolle rijders zien wat ze in huis hebben. Er vindt een editie plaats in ieder van de indoor skateparken in Tilburg (op 16 september in het Ladybird Skatepark), in Breda (op 14 oktober in het skatepark Pier15 aan de Veilingkade), in Eindhoven (op 28 oktober in het Area 51 Skatepark) en in Den Bosch (op 3 november in het World Skate Center). De kickoff-wedstrijd vindt plaats op de beste 'streetspots' van Helmond op 26 augustus. Als afsluiter van deze 'Brabant Open' is er dit jaar een spectaculaire wedstrijd, op 'n hele bijzondere, niet alledaagse locatie. Midden in het Proviciehuis in Den Bosch wordt 4 november dan een mini-ramp-wedstrijd verreden,waarbij de talenten zich mogen meten met de beste rijders van Nederland. Er is maar liefst 3.850 euro aan prijzengeld beschikbaar: 3.50 euro voor de stedenreeks en .2500 euro voor de mini-ramp-wedstrijd op 4 november.

Vanaf 13 jaar kun je meedoen

Ook dit jaar bestaat het wedstrijdformat uit de kwalificaties (2 minuten jams), solo runs (1 minuut solo), best trick (5 kansen per deelnemer) en de finalejam. De top 5 van elke editie verdient direct deelname aan de mini-ramp-wedstrijd in het Provinciehuis en dingt ook mee naar het beste Allround Talent van Brabant Open 2018. Meer informatie over de wedstrijden vind je op www.brabantopen.com, en iedere ongesponsorde of flow skateboarder die 13 jaar of ouder is, kan zich op de dagen zelf inschrijven voor de diverse Brabant Open-edities. De mini-ramp-contest in Den Bosch is toegankelijk voor alle skateboarders en het inschrijfgeld is 10 euro per persoon per wedstrijddag. De deuren openen om twaalf uur, en de wedstrijden starten om één uur en de wedstrijden eindigen rond een uur of zes. Voor de bezoekers is de entree gratis.

Culturele events spoorzones

De Brabant Open Skateboard Contest is 'n project van Ladybird Skatepark, Area 51 Skatepark, World Skate Center, Pier15 en Urban Playground 013, en wordt mogelijk gemaakt door ZUIDLIJN, een serie van heel uiteenlopende culturele events die de spoorzones van Breda, Den Bosch, Tilburg, Eindhoven en Helmond verbinden.

Meer berichten