Logo stadsbladbreda.nl


in de laatste week van de zomervakantie kunnen de kinderen zich weer uit komen leven bij X-kids. Op 15 augustus kan dat in de wijken en op 16 augustus bij de Asterdplas. Met deze zomer vooral veel 'waterpret'.
in de laatste week van de zomervakantie kunnen de kinderen zich weer uit komen leven bij X-kids. Op 15 augustus kan dat in de wijken en op 16 augustus bij de Asterdplas. Met deze zomer vooral veel 'waterpret'. (Foto: )

Vooral 'waterpret' tijdens de zomereditie van X-kids

Alle kinderen uit Breda kunnen ook deze zomervakantie weer rekenen op een sportief avontuur tijdens X-kids van Breda Actief. Woensdag 15 augustus houden de sportcoaches gratis activiteiten in de wijken en donderdag 16 augustus is het tijd voor de stedelijke X-kids aan de Asterdplas in Haagse Beemden.

BREDA - De sportcoaches van Breda Actief houden de activiteiten in samenwerking met Social Work, Grote Broer/Grote Zus en Jeugdwerk Surplus. Woensdag 15 augustus kunnen de kinderen 's middags uit vier gratis activiteiten kiezen. Alle kinderen uit Breda krijgen zo de kans om met hun vriendjes en vriendinnetjes nieuwe sporten te proberen. Op basisschool Het Noorderlicht vindt van één tot drie uur een spannende Water Battle plaats. Op de Cruyff Court Kesteren kunnen kinderen van één uur tot halfdrie aan de slag met allerlei urban spellen en op het grasveld aan de Epelenberg kunnen kinderen van één uur tot halfdrie meedoen aan het Water Festival. Tot slot wordt het spannend bij het Streetsport Tournament met voetbal en basketbal. Dit vindt plaats op de Krajicek Playground Heuvel aan de Oranjeboomstraat, van twee tot vier uur.

Tijdens elke X-kids werkt Breda Actief samen met diverse Bredase verenigingen. Zo ook dit keer, tijdens de stedelijke editie X-kids Water op donderdag 16 augustus. Met de hulp van Scouting Sint Joris en de sportcoaches van Breda Actief kunnen kinderen dan van één uur tot halfvier komen zeilen, kanovaren en vlotten bouwen. Bij deze zomerse activiteit zijn ook de kinderen van het speciaal onderwijs en kinderen die extra begeleiding nodig hebben van harte welkom.

Het Streetsport Tournament in de Heuvel is bedoeld voor kinderen van groep 5 tot en met 8 van de basisschool. De overige activiteiten zijn voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Meer informatie is te vinden op de website van Breda Actief. Ook kun je voor vragen contact opnemen met de sportcoach André van Dongen, via nummer 5 23 35 55, of via: a.van.dongen@breda-actief.nl. Kinderen die zeker willen zijn van 'n plekje, kunnen zich opgeven via www.sportintro.nl/x-kids.

Meer berichten