Zo gaat straks de wagen van Vriendenkring Kapelstraat 'List van het turfschip: betrouwbaar of bedrog?' er uit zien tijdens de Brabantsedag.
Zo gaat straks de wagen van Vriendenkring Kapelstraat 'List van het turfschip: betrouwbaar of bedrog?' er uit zien tijdens de Brabantsedag. (Foto: )

Kapelstraat brengt list van turfschip tot leven

HEEZE - Op zondag 26 augustus is de rollende theaterparade wederom het hoogtepunt van de Brabantsedag in Heeze. Binnen het thema voor deze 61e editie, 'Van Ravenstein tot Roosendaal', is Breda één van de onderwerpen. 'List van het turfschip: betrouwbaar of bedrog?' is 't onderwerp dat de Vriendenkring Kapelstraat tot leven gaat brengen. 1581: Breda wordt door de Spanjaarden veroverd. Er wordt een list verzonnen om Breda terug te veroveren. Een list geïnspireerd op het paard van Troje. Adriaan van Bergen vervoerde vaak turf naar het kasteel van Breda. Omdat hij geregeld kwam, werd z'n schip niet meer gecontroleerd. De schipper stelde voor het leger van prins Maurits in zijn schip te verstoppen. De Spanjaarden werden totaal verrast door dit bedrog en zo werd Breda heroverd. De wagenbouwersgroep gaat laten zien dat het paard van Troje of de list van het turfschip niet alleen iets van vroeger is: phishing is de list van het heden! Deze wagen gaat als vijfde van start in de theaterparade, die om halftwee start. De entree- en de tribunekaarten voor het belevenement zijn binnenkort online te bestellen op brabantsedag.nl/tickets (kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang).

Meer berichten