Logo stadsbladbreda.nl


Tijdens de rondleiding 'Langs Kapel, Kerk en Synagoge' breng je ook een bezoek aan de synagoge in de Schoolstraat. FOTO: JAN KOREBRITS
Tijdens de rondleiding 'Langs Kapel, Kerk en Synagoge' breng je ook een bezoek aan de synagoge in de Schoolstraat. FOTO: JAN KOREBRITS (Foto: Jan Korebrits)

'Langs Kapel, Kerk en Synagoge' in centrum

BREDA - In de binnenstad van Breda vindt er op dinsdagmiddag 4 september 'n bijzondere, nieuwe rondleiding plaats. Een gids van Gilde de Baronie neemt je dan mee langs diverse religieuze gebouwen in het centrum. Een aantal van deze gebouwen, zoals de synagoge in de Schoolstraat (waar ook een Joodse bibliotheek zit), is niet altijd open voor het publiek. De rondleiding start om halftwee voor de St. Antoniuskathedraal in de St.-Janstraat, en vervolgens worden dan de Lutherse Kerk in de Veemarktstraat, de Waalse Kerk en de St.-Catharinakapel op het Begijnhof aan de Catharinatraat, en de Synagoge bezocht. De gids vertelt over de architectuur, hoe de gebouwen door de eeuwen heen zijn gebruikt en over bijzondere details in het interieur. Wie deel wil nemen aan deze rondleiding, kan zich tot uiterlijk één week voor de wandeling aanmelden door 'n maitjel naar: stadsgidsen@gildebaronie.nl te sturen (met vermelding van je achternaam en voorletters). De kosten bedragen 6 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. De rondleiding duurt ongeveer 90 minuten en meer informatie kun je vinden op de site www.gildebaronie.nl/stadsgidsen.

Meer berichten