Logo stadsbladbreda.nl


De keuringen van de verschillende rassen zorgen altijd voor een prachtig schouwspel tijdens de jaarlijkse gratis Paarden Fok- en Showdag van de PFKB, die dit jaar het 115-jarig bestaan viert.. FOTO: PFKB/MARIO
De keuringen van de verschillende rassen zorgen altijd voor een prachtig schouwspel tijdens de jaarlijkse gratis Paarden Fok- en Showdag van de PFKB, die dit jaar het 115-jarig bestaan viert.. FOTO: PFKB/MARIO (Foto: PFKB / Mario)

Feestelijke Paarden Fok- en Showdag van de PFKB

Bij Stal 't Sander aan de Sander 13 in Etten-Leur is zondag 12 augustus vanaf halfelf tot een uur of vijf weer de jaarlijkse en voor iedereen gratis toegankelijke 'Paarden Fok- en Showdag' van de PFKB.

BREDA - Omdat de 'Paarden fokvereniging Kring Breda' dit jaar het 115-jarig bestaan viert, wordt het een feestelijke editie, met voor elk wat wils. De dag begint met keuringen van diverse rassen: Friezen, Trekpaarden en Haflingers. Dit is altijd weer 'n prachtig schouwspel, omdat de paarden dan op hun mooist worden geshowd. Verder zijn er weer dressuur- en behendigheidswedstrijden, en worden er ook verschillende leuke paardenshows en demonstraties gegeven. Een van de shows wordt verzorgd door de Friesche Carrouselgroep uit Etten-Leur en een van de demonstraties door Bo en Rindy Sporthorses uit Aalsmeer. Zij laten een combinatie zien van dressuur versus western en nog veel meer. Voorts is er weer een strodorp met verschillende kraampjes waar van alles te koop is, van paardenkleding tot sieraden. Aan de kinderen is ook gedacht. Voor hen is er een kinderhoek gemaakt. In die hoek kunnen ze diverse spelletjes doen, zoals lasso gooien, hoefijzerwerpen en nog veel meer. Daarnaast is ook Snoezz met dieren aanwezig en kunnen de kinderen ook gratis worden geschminkt. Bovendien zijn er nog verschillende optredens van de Maya Dansers en zal er uiteraard het nodige te drinken en te eten zijn. Een van de hoogtepunten wordt ongetwijfeld de prominenten- en de kasteleinsrace. Een nieuw onderdeel dit jaar is het PFKB Men/CrossEvent. Op de Paarden Fok- en Showdag wordt het startschot gegeven voor de eerste van in totaal vier wedstrijden. Het mennen en crossen wordt op hetzelfde parcours gehouden, met 'n aantal aanpassingen voor de cros. De eindwinnaar per categorie ontvangt een mooie prijs. Voor het laatste nieuws over de Paarden Fok- en Showdag op 12 augustus en de formulieren om zich in te schrijven voor de diverse onderdelen, kun je terecht op de website of Facebookpagina van de PFKB.

Meer weten? Of foto's van vorig jaar zien. Kijk op pfkb.nl

Meer berichten