Logo stadsbladbreda.nl


Hulptroepen kunnen mantelzorgers helpen om de zorg langer vol te houden. Een netwerkcoach kan ze helpen. FOTO: JOOST VAN VELSEN.
Hulptroepen kunnen mantelzorgers helpen om de zorg langer vol te houden. Een netwerkcoach kan ze helpen. FOTO: JOOST VAN VELSEN. (Foto: joost van velsen)

Hoe kan mantelzorger hulptroepen regelen?!

BREDA - Mantelzorgers hebben vaak veel aan hun hoofd en zijn gewend om veel zelf te doen. Ook vinden ze het vaak lastig om hulp te vragen. Terwijl hulptroepen juist kunnen helpen om de zorg langer vol te houden. Een netwerkcoach kan dan uitkomst bieden. Deze coach helpt om het eigen netwerk in kaart te brengen en om stap voor stap hulptroepen te organiseren. Mantelzorgers houden veel ballen in de lucht. In al die drukte is het voor mantelzorgers lastig om te bepalen waar hulp bij gewenst is. Ook weten ze vaak niet goed wat ze nu precies uit handen zouden kunnen geven en wie eventueel zou kunnen helpen. Terwijl mensen uit de omgeving vaak graag best willen helpen, maar ook niet goed weten op welke manier. Een netwerkcoach helpt mantelzorgers die graag hun hulptroepen beter willen inzetten om zo samen de zorg langer vol te kunnen houden. Het kan hierbij gaan om het eigen netwerk, maar ook om het netwerk van degene voor wie de mantelzorger zorgt. Of om mensen met een psychische problematiek, waarvan 't netwerk zeer beperkt is en die daardoor in een sociaal isolement zijn geraakt. Mantelzorgers die ook graag hulptroepen willen regelen, kunnen voor meer informatie over het werk van 'n netwerkcoach kijken op www.stib-breda.nl/netwerkcoach, of bellen met 7 50 32 00.

Meer berichten