Op het voormalige distributie- en opslagterrein van de Drie Hoefijzers ligt er 'n plan van AM voor in totaal 270 woningen en appartementen.
Op het voormalige distributie- en opslagterrein van de Drie Hoefijzers ligt er 'n plan van AM voor in totaal 270 woningen en appartementen. (Foto: )

Verdere ontwikkeling van de Drie Hoefijzers

BREDA - De ontwikkelaar AM heeft het eerste deelplan voor het vervolg van Drie Hoefijzers in Breda gepresenteerd. Op het voormalige distributie- en opslagterrein van de bierbrouwer ligt een plan voor in totaal 270 woningen en appartementen. Het eerste deelplan telt 55 woningen met tuin, die later dit jaar in de verkoop gaan. Drie Hoefijzers bestaat uit 2 plandelen. In het zuidelijk deel, aan de Oranjesingel en rondom de Ceresstraat, is er afgelopen jaren nieuwbouw ingepast tussen alle karakteristieke gebouwen van de voormalige brouwerij. Fase 2 ligt tussen Stationslaan, Terheijdenstraat en de Doornboslaan. Het ontwerp van deze woningen komt van zes architecten. Hiermee is er een ruime diversiteit in kappen, gevels en kleuren, en is er ook een gevarieerd gevelbeeld met reliëfs, verspringingen en allerlei accenten. Mede door hoogwaardige en duurzame materialen hebben de woningen een klassieke en ook eigentijdse uitstraling. De woningen worden aangesloten op stadsverwarming, waarmee een duurzaam alternatief voor de gasgestookte cv-ketel wordt geboden. De (voorlopige) prijsindicatie van de woningen is vanaf 335.000 euro en meer informatie vind je op www.driehoefijzers.nl.

Meer berichten