In Princenhage is op zondagmiddag 16 september voor alweer de 16e keer de Tien van 't Aogje. Je kunt je op de dag zelf ook nog altijd inschrijven tot 'n half uur voor de start van de te lopen afstand. FOTO: BAS GEERTS
In Princenhage is op zondagmiddag 16 september voor alweer de 16e keer de Tien van 't Aogje. Je kunt je op de dag zelf ook nog altijd inschrijven tot 'n half uur voor de start van de te lopen afstand. FOTO: BAS GEERTS (Foto: Bas Geerts)

Zondag 16 september 14e Tien van 't Aogje

In Princenhage is op zondag 16 september weer De Tien van 't Aogje. Deze 14e editie belooft veel, want er heeft zich bij de voorinschrijving al een record aantal lopers opgegeven én er zal op de 10 km gepoogd worden om het parcoursrecord te verbreken.

BREDA - Vanaf één uur zal er gestreden worden wie de snelste man en vrouw gaan worden op de 5 km. Daarna start om twee uur de 10 km en dat belooft 'n spektakel te worden. Want de organisatie weet nu al dat enkele regionale toppers, waaronder Björn Koreman en Colin Bekers, gaan proberen het parcoursrecord - 31.06 minuten - te verbreken. Het record staat op naam van Colin Bekers en is in 2014 gelopen. Zij krijgen daarbij geduchte tegenstand van Jeroen van Damme, die aangegeven heeft dit jaar mee te gaan lopen.

De organisatie is ook trots om weer de grote groep lopers van de 40 van Breda te mogen verwelkomen. Zij gaan tijdens de Bredase Singelloop, op 7 oktober, alle afstanden lopen. Dit doen zij om geld in te zamelen voor twee goede doelen. Zij grijpen de Tien van 't Aogje aan als training. Ze zullen in Princenhage ook alle afstanden lopen, na eerst nog een 'rustige' duurloop van 15 km.

Na de 10 km is het om vier uur tijd voor, wellicht 't leukste onderdeel, de Familieloop. Hieraan doen zo'n 300 kinderen mee uit Princenhage en omgeving mee. Inschrijven kan nog bij het raadhuis en kost 2 euro.

De organisatie is trots dat er al zo'n 400 mensen gebruik hebben gemaakt van de voor-inschrijving. Dat is 'n record! Op de dag zelf kan nog ingeschreven worden, tot een half uur voor de te lopen afstand. Dat kan bij het inschrijfbureau, op het terras van bier- en eetlokaal de Aogse Markt aan de Haagsemarkt, en kost 10 euro.

Voor meer informatie kijk op www.detienvantaogje.nl

Meer berichten