Vanaf 29 september gaat Marga Vermeulen uit Prinsenbeek voor de derde keer via de Nederlandse stichting Because We Carry helpen op Lesbos.
Vanaf 29 september gaat Marga Vermeulen uit Prinsenbeek voor de derde keer via de Nederlandse stichting Because We Carry helpen op Lesbos. (Foto: )

Twee acties voor vluchtelingen op Lesbos

Marga Vermeulen uit Prinsenbeek was vorig jaar oktober en in januari van dit jaar als vrijwilliger werkzaam in de vluchtelingenkamp Kara Tepe op het Griekse eiland Lesbos. De uitzichtloze situatie van de vluchtelingen heeft haar zo aangegrepen, dat ze besloot nogmaals die kant op te gaan.

PRINSENBEEK - 29 september vertrekt Marga voor de 3e keer naar Lesbos om nog een keer flink de handen uit de mouwen te steken in de vluchtelingenkampen op 't eiland. Zij doet dit via de Nederlandse stichting Because We Carry.

Hulp is heel hard nodig

Ook vandaag de dag komen er nog bijna dagelijks boten aan op Lesbos. Boten vol met volwassenen en ook kinderen, met name afkomstig uit Syrië, Irak en Afghanistan. Mensen die op de vlucht zijn voor een verschrikkelijke oorlog en afschuwelijk geweld. Het zijn mannen, vrouwen en kinderen die snakken naar veiligheid en rust. Zij hebben praktisch alles verloren en hulp is daarom heel hard nodig.

Wijn voor babypakketten

Om weer zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de stichting Because We Carry, is Marga nu twee - speciale - acties gestart. Allereerst is er een mooie wijnactie, in nauwe samenwerking met Aarts Wijnen in Prinsenbeek, voor de babypakketten voor al de pasgeboren vluchtelingenkindjes en hun moeders. Vanwege de slechte omstandigheden in de kampen moeten alle bevallingen plaatsvinden in het plaatselijke ziekenhuis van Mytilini, de hoofdstad van Lesbos. Maar dit ziekenhuis heeft geen geld meer om de moeders een basis zorgpakketje voor hun pasgeboren kindje mee te geven als ze terug moeten naar het kamp. Because We Carry is daarop ingesprongen en zorgt ervoor dat de jonge ouders na de bevalling een tas meekrijgen met daarin wat babykleertjes, een paar luiers, billenzalf, een zuigfles, een speen etc. Van iedere bestelde fles wijn voor Marga's actie gaat 4 euro naar dit mooie project.

Iedere dag 1.300 ontbijtjes

Verder ook een euroactie om de 1.300 verse ontbijtjes (à 1 euro per persoon per dag) die dagelijks in kamp Kara Tepe door de vrijwilligers van Because We Carry worden klaargemaakt en rondgebracht, te kunnen (en blijven) bekostigen. De gemeente Breda telt bijna 181.000 inwoners. Als iedere inwoner één euro doneert kunnen 20 weken lang deze ontbijtjes betaald worden! Alle informatie over beide acties en hoe gedoneerd kan worden, is te vinden op Marga's tijdelijke site www.bredavoorlesbos.nl. Als de site onverhoopt niet opent, probeer dan even een andere browser!. Voor verdere informatie kun je altijd een mail sturen: vermeulen.m@outlook.com, of bellen naar het nummer 06 – 54 27 39 12.

Via Because We Carry gaat er sinds 2016 elke week een team van 6 a 8 vrijwilligers naar Lesbos om de vluchtelingen te helpen. Deze vrijwilligers betalen hun reis- en verblijfkosten zelf, dus alle door hen ingezamelde donatiegelden worden geheel besteed aan hulp aan de vluchtelingen op Lesbos.

Meer berichten