Eilandje Antwerpen
Eilandje Antwerpen

Excursie Antwerpen op zaterdag 6 oktober

Sinds maandag 9 april is er een rechtstreekse treinverbinding tussen Breda en Antwerpen over de hogesnelheidslijn. Ter gelegenheid hiervan organiseert het Bredase Architectuurplatform BLASt op 6 oktober een excursie naar het Eilandje in Antwerpen. Deze start op Station Breda waar we gebruik zullen maken van de nieuwe treinverbinding. Vanaf het station in Antwerpen gaan we te voet naar het Eilandje en komen we ook langs de bouwwerkzaamheden aan de Leien en Park Spoor Noord.

Het Eilandje is een inspirerend stadsdeel omdat het van een van oud havengebied naar een divers woon- en werkmilieu transformeert. In die zin is het gebied is te vergelijken met de transformatie van het Havenkwartier aan de rand van de Belcrum. Ter plekke wordt een drie uur durende rondleiding verzorgd door een deskundige stadsgids. Daarna wordt Park Spoor Noord bezocht.

De kosten van de excursie bedragen € 25,- inclusief treinreis, koffie en rondleiding. De lunch ter plaatse is voor eigen rekening.

Na aanmelding ontvangt u een week voor vertrek de exacte planning.

Datum: zaterdag 6 oktober

Verzamelen station Breda: 8.30 u.

Terugkomst Station Breda: 17.45 u.

Inschrijven en betalen voor deelname is verplicht en mogelijk tot uiterlijk 1 oktober via https://blastbreda.eventbrite.nl/

Meer berichten