Uitvoering van de Maria Vespers door het Bachkoor Brabant

Op zaterdag 6 oktober om 20.00 uur voert het Bachkoor Brabant in de Sint-Willibrorduskerk in Breda-Teteringen de Maria Vespers van Claudio Monteverdi uit.

In deze grootse vespermuziek uit 1610 valt te horen dat Monteverdi een componist was die een muzikale brug sloeg tussen de oude renaissance-stijl en de vernieuwende vroeg-barokke technieken, die heel sterk op de verstaanbaarheid van de tekst was gericht. In deze afwisseling van stijlen vormen de gregoriaanse gezangen een verbindend element.

Voor de uitvoering in de Sint-Willibrorduskerk in Breda-Teteringen wordt het Bachkoor Brabant vergezeld door het Barokorkest Florilegium Musicum, waarin een diversiteit aan prachtige historische instrumenten voor verrassende klankkleuren zal zorgen. Het internationaal samengesteld solistenteam bestaat uit de vocalisten Enide Lebrocquy, Kerlijne Van Nevel, Lior Leibovici, Adriaan De Koster, Michiel Meijer en Erik Van Nevel. Het geheel staat onder leiding van dirigent Geert van den Dungen.

Het concert begint om 20.00 uur, Sint-Willibrorduskerk, Hoolstraat 13, Breda-Teteringen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij VVV-Breda, Vrije Boekhandel, Wijnhuis Oktober (alleen contante betaling) en via de website www.bachkoorbrabant.nl. De toegangsprijs is € 25 (dit is inclusief het programmaboekje en een consumptie). Meer informatie over de muziek en het Bachkoor Brabant is te vinden www.bachkoorbrabant.nl

Meer berichten