120 oude rammelbakken op toertocht van Breda naar Nice

Een ludieke roadtrip van 3.000 kilometer door 9 landen in 7 dagen. De Rammelbakken Reis gaat op 16 september voor de derde keer van start vanaf Breepark in Breda. Dit keer met 120 oude rammelbakken. Allemaal voertuigen die niet meer dan 750 euro kosten, met bouwjaar 2000 of ouder en uniek zijn gepimpt.

Vorig jaar gaf burgemeester Paul Depla het startschot voor de eerste editie van de Rammelbakken Reis. Die editie werd een groot succes. Een vervolg kon daarom ook niet uitblijven. Zondag 16 september staan bijna 300 deelnemers te popelen om weer van start te kunnen. Voor de meeste deelnemers wordt het 'de eerste keer'. Een aantal deelnemers heeft al een keer eerder meegedaan. Ook de zuiderburen hebben de Rammelbakken Reis ontdekt en komen voor de start graag even de grens over naar Breda. Deze editie kent maar liefst 25 Belgische teams.

Aan de toertocht gaat voor de meeste teams een maandenlange voorbereiding vooraf. Een voorbereiding die - net als de reis zelf - in het teken staat van vriendschap en saamhorigheid. Want naast het ontdekken van mooie routes, het uitvoeren van ludieke opdrachten en het vinden van persoonlijke uitdagingen is dát het belangrijkste bij deze reis.

De organisatoren Tjarko van Doormaal en Rogier van Wijngaarden beamen dit: ,,Wij hebben ongelooflijk veel zin in deze editie. Het enthousiasme van de deelnemers is ook dit keer onverminderd groot. Samen met ons team van vrijwilligers doen wij er dan ook alles aan om deze editie vlekkeloos te laten verlopen. De start vindt plaats in Breda, op evenemententerrein Breepark. Iedereen is welkom om daar de teams uit te zwaaien. Je kunt je voorstellen wat voor spectaculair gezicht dit geeft, 120 bont gepimpte voertuigen samen op één terrein. Nadat het startschot 's ochtends om negen uur is gelost kan de reis van start. Op zaterdagmiddag 22 september hopen we met alle 120 voertuigen weer aan te komen in Breepark. Dat wordt uiteraard nog een uitdaging, want sommige voertuigen zijn échte rammelbakken. Wij zeggen niet voor niets 'vriendschap is de basis, de uitdaging de beproeving'.''

Meer informatie is te vinden op www.rammelbakkenreis.nl of www.facebook.com/rammelbakkenreis.

Meer berichten