Breda Actief laat kinderen tijdens Mini Barst kennismaken met urban sports

Op zaterdag 15 en zondag 16 september vindt Breda Barst plaats. Voor kinderen is er op beide dagen van 14.00 tot 19.00 uur 'Mini Barst' in het Valkenberg. Het park barst van de sportieve en culturele activiteiten, waarbij ook Breda Actief aanwezig is. De kinderen kunnen zich uitleven met allerlei stoere urban sports!

'Eens iets anders' met Breda Actief

Mark de Brouwer, sportcoach van Breda Actief, staat samen met een aantal Citytrainers beide dagen klaar voor alle jonge bezoekers. Zij kunnen kennismaken met onder andere panna voetbal, urban hockey, basketbal en kickboksen. Ook staat er een tof freerun parcours klaar!

Mark is wijksportcoach in Breda-Zuidoost en stimuleert wekelijks kinderen om te sporten en bewegen: ,,Wil je een keer iets anders proberen? Dan is een urban sport misschien wel iets voor jou! Tijdens Mini Barst kan je uitproberen wat je leuk vindt met een lekker muziekje op de achtergrond. Natuurlijk ondersteun ik je daarbij!''

Overige activiteiten Mini Barst

De kinderen kunnen bij Mini Barst ervaren hoe leuk bewegen en gezond eten kan zijn dankzij de samenwerking met JOGG Breda. Naast inspanning bij Breda Actief is er natuurlijk ook plaats voor ontspanning. Zo staat het Jeugdcultuurfonds Breda er met een creatieve knutselhoek. Daarnaast zijn nog andere organisaties aanwezig met een divers aanbod, zoals theater en hoelahoep-workshops. Kinderen kunnen gratis meedoen en hoeven zich niet in te schrijven.

Meer berichten