Zien nr. 1
Zien nr. 1 (Foto: Paul Hermans)

Open Monumenten Dag Breda

De Bredase kunstenaar Paul Hermans maakt deze impressie van de Open Monumenten Dag Breda.


Foto nr. 1 : Chassé Theater : Leerlingen van de Rooi Pannen voor het oude theaterdoek dat tijdens de verbouwing van de oude Casino Bioscoop aan de Reigerstraat tevoorschijn kwam.
Foto nr. 2 : Hotel Nassau, dansvoorstelling in de kapel door Dansnest.
Foto nr. 3 : Antieke paardentram van Stalhouderij Joosen wordt getrokken door twee volbloed paarden.
Foto nr. 4 : Folklore aan de oever van de Koninklijke Militaire Academie.
Foto nr. 5 : Electron : John Post schilderijen-restaurator aan het werk in de Speelhuislaan. Hij gebruikt de 'Secco techniek' om op droge kalk te schilderen. Verstopt achter 14 lagen latex wisten we de monumentale wandschildering van Gerrit de Morée deels bloot te leggen.
Foto nr. 6 : Electron : Het zeefdrukraam wordt schoon gemaakt.
Foto nr. 7 : Electron : Otto Rijpsma toont zijn zeefdruk van Breda met een verborgen schat.
Foto nr. 8 : Het Boerensyndicaat uit Dordrecht komt ‘gewapend’ met accordeons, akoestische gitaren, bas, slagwerk, exotische snaarinstrumenten en veel vocalen het Bredase oogstfeest opluisteren met hun vurige ‘wereldhoempa’: balkan, folk, levenslied.
Foto nr. 9 : Langs de Belcrum haven passeert een door stoom afgedreven bootje.
Foto nr. 10 : Maat houden is gewenst in het Havenkwartier van Belcrum Beach
Foto nr. 11 : Breda Photo op het terrein van de Belcrum.
Foto nr. 12 : Het vrachtschip “Stad Breda” lag tussen 1925 en 1940 aan de Prinsenkade in Breda. Het vervoerde vracht voor de Bredase industrie, zoals: FAAM, Kwatta, ETNA, Hero, Breda Bier en zelfs de wedstrijdsloep van de KMA is eens aan boord geweest. Het schip ondergaat momenteel een restauratie die bovendeks is afgerond. Voorlopig doet het schip in dit weekeinde eenmalig Breda aan.
Foto nr. 13 : Rondleiding in en om De Klokkenberg. Bijzonder metselwerk in de vrouwenvleugel van het trappenhuis blijft bewaard en zo wordt het historisch karakter voortgezet in de nieuwbouw.
Foto nr. 14 : Electron. Voor kunst en een lekkere kop koffie  kan je terecht in het galeriecafé MotMot gallery, met uitzicht op de makershal.
Foto en Video nr. 15 : Monumentale singels van Breda

Ook maakte hij de volgende video: https://youtu.be/zNQxm4FYpBQ.

In 1252 krijgt Breda stadsrechten. Om Breda goed te kunnen verdedigen, wordt de stad aan het begin van de 14e eeuw ommuurd. Rond deze kleine middeleeuwse stad liggen al singels. Als je vandaag naar de plattegrond van Breda kijkt, zie je dat de singels nog steeds het stadshart van Breda omsluiten. Het singelgebied is een beschermd stadsgezicht.


Foto's en video: www.PaulHermansBreda.nl


Met vriendelijke groet,


Paul Hermans
Beeldend kunstenaar uit Breda

Meer berichten