cavia
cavia

Kleindierenvereniging Bredania 23 september in heemschuur de Stee

Astronomisch gezien begint de herfst als de dag en de nacht even lang zijn. Tijdens de herfst worden de dagen steeds korter. Deze herfstnachtevening, of ook wel herfst-equinox genoemd, vindt plaats op of rond 23 september op het noordelijk halfrond. De zon staat dan loodrecht boven de evenaar.

Als de herfst is aangekomen, bereiden veel dieren zich voor op de winterslaap. Ze gaan op zoek naar een veilig en warm plaatsje om aan de winterkou te ontsnappen, ook kleine dieren als egels, kikkers en schildpadden.

Over dieren gesproken, Kleindierenvereniging Bredania is zondag 23 september present met een expositie in Heemschuur de Stee. De vereniging bestaat sinds 1918 en viert in oktober haar 100 jarig bestaan. Zij richt zich op liefhebbers van hoofdzakelijk kippen, konijnen, duiven, fazanten, cavia’s, sier - en watervogels.

De liefhebbers van kleindieren zetten met het houden van hun dieren een eeuwenoude traditie voort, die mag worden gezien als een stukje levend cultureel erfgoed. Daar waar vroeger het houden van kleindieren noodzakelijk was voor de dagelijkse consumptie is het thans een hobby waarbij het genoegen van mens en dier voorop staat.

Wilt u nader kennismaken en deskundige uitleg krijgen over het houden van kleindieren kom dan naar de heemschuur tussen 14.00 uur en 16.00 uur op het Zuringveld 1A in Teteringen. U kunt dan tevens de permanente tentoonstelling over het leven van vroeger bekijken. De entree is gratis, echter een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van het erfgoed is meer dan welkom.

www.teteringserfdeel.nl

Meer berichten