Het belooft 'n prachtig jubileum te worden en wie online tickets bestelt voor deze 10e editie, is 29 en 30 september de lange wachtrijen te slim af.
Het belooft 'n prachtig jubileum te worden en wie online tickets bestelt voor deze 10e editie, is 29 en 30 september de lange wachtrijen te slim af. (Foto: )

10e Stripfestival Breda heeft spannend programma voor jong en oud

Zaterdag 29 en zondag 30 september is in het Chassé Theater de 10e editie van Stripfestival Breda. Het belooft een prachtig jubileum te worden van het grootste jaarlijkse stripevenement met een spannend programma voor jong en oud.

BREDA - Met duizenden stripboeken, tientallen makers uit binnen- en buitenland en ook levensechte stripfiguren draait in het Chassé Theater alles om het beeldverhaal in al zijn vormen. Vooral voor de jonge bezoekers, die tot en met 16 jaar gratis naar binnen mogen, is er veel te beleven.

Finale NK Striptekenen

Zo is er bijvoorbeeld op zaterdag de finale van het NK Striptekenen, waar je kunt kijken naar de finalisten van de landelijke voorrondes die daar live aan het tekenen zijn. 's Middags wordt door de jury onder leiding van de Stripmaker des Vaderland, Margreet de Heer, de winnaars bekendgemaakt.

Winnen, winnen, winnen

Door het hele theater is er een leuke speurtocht uitgezet waar iedereen tot en met 16 jaar aan mee mag doen. De deelname is gratis en iedere deelnemer krijgt een (strip)cadeautje. Op het podium van de grote zaal speelt speelt Willy Vanderstrip (de Bredase stripmaker Marq van Broekhoven) elke dag met het publiek 'n spannende strip-
quiz. Test ook je stripkennis en maak kans op mooie prijzen.

Wel heel speciale gast

Dit jaar verwelkomt Breda een wel heel speciale gast op het festival. Bram Botermans, bekend uit van populaire reeks 'Leven van een loser', is beide dagen in het Chassé aanwezig, om er zijn boeken te signeren. Maar je kunt natuurlijk ook met hem op de foto en lachen om zijn grappige verhalen.

Veel bekende tekenaars

Het is natuurlijk een feest om door al die duizenden stripboeken te bladeren en te zien hoe de aanwezige stripmakers hun figuren op papier zetten. Er zijn dan ook veel bekende tekenaars op het festival, zoals Romano Molenaar van Storm, Martin Lodewijk van Agent 327, Henk Kuijpers van Franka, Mark Retera van Dirkjan en Gerben Valkema van Elsje. De nieuwste boeken worden door uitgevers gepresenteerd, maar er zijn ook stripwinkels aanwezig met 'n interessant aanbod van tweedehands strips.

Spannend filmprogramma

Het stripfestival staat ook bekend om het spannende filmprogramma dat elke dag wordt vertoond in een van de zalen van Chassé Cinema. Iedere dag vertoont het festival 'n twee uur durende 'PAW Patrol'-marathon en de animatiefilm Sherlock Gnomes. Het hele filmprogramma, inclusief de begintijden, is te zien op de website stripfestivalbreda.nl.

Wil je nog meer weten?!

De entree is 7,50 euro. Kinderen tot en met 16 jaar mogen, mits begeleidt door een volwassene, gratis binnen. Alle activiteiten, inclusief de films en het schminken door de schminkploeg van Amarijn, zijn gratis. Het festival is beide dagen open van tien tot vijf uur. Kijk voor meer informatie op www.stripfestivalbreda.nl.

Meer berichten