Cursus 'Mens zijn in de 21e eeuw'

De werkgroep West-Brabant van het Humanistisch Verbond biedt in oktober de cursus “Mens zijn in de 21e eeuw” aan. Op dit moment wordt in Breda het evenement Breda Photo gehouden, dat als thema heeft “To Infinity and Beyoud”. Hierin laten fotografen zien hoe technologische vooruitgang onze wereld ingrijpend verandert. Zij laten de gevaren en dilemma’s zien van die vooruitgang. Het confronteert ons met de vraag ‘Wie ben ik als mens in de 21e eeuw?’, het centrale thema van deze cursus, die mooi aansluit bij het thema van Breda Photo. In deze cursus sta je stil bij vragen als hoe je je eigen bewuste keuzes blijft maken, als media, markt en technologie je leven veranderen als ook je relaties met anderen en de natuur.

Deze cursus wordt verzorgd door Peter Harteloh, die als medicus de medemens in ziekte en ouderdom, in pijn, lijden en in existentiële crises aantrof en een hoog technologische geneeskunde als antwoord vond, een antwoord dat echter niet in staat was het ‘zijn’ van betekenis te voorzien. De wijsbegeerte bleek hem meer aanknopingspunten te bieden. Hij ondernam een studie naar betekenis met als belangrijkste onderdeel het begrip kwaliteit. Als geneeskundige kwam hij in het spanningsveld tussen (maatschappelijk) functioneren en (filosofisch) existeren. Hij gaf zijn leven een andere wending om denken en handelen meer in overeenstemming te brengen.

In deze cursus van 4 interactieve bijeenkomsten verzamel je een berg nieuwe inzichten en een onbevangen blik op jezelf als mens in de 21e eeuw. Er is geen voorkennis vereist voor deze cursus.

Aanmelden kan tot uiterlijk 26 september via https://www.cursushumanisme.nu/#cursussen

De cursus wordt gegeven in Het Klooster, Schorsmolenstraat 13, 4811 VN Breda

De kosten voor de cursus zijn: voor niet-leden 120 euro, leden 70 euro. Studenten en lage inkomens: niet-lid 60 euro, leden 35 euro. Reader en koffie en thee inbegrepen.

Overzicht van alle cursusdata en tijden:
03 okt 2018 19:00 - 21:30
10 okt 2018 19:00 - 21:30
24 okt 2018 19:00 - 21:30
31 okt 2018 19:00 - 21:30
 

Meer berichten