SPRINT-lid Jordan Beute is een van de genomineerden voor de titel 'Sporttalent van het Jaar'. Je kunt tot 23 september op hem stemmen.
SPRINT-lid Jordan Beute is een van de genomineerden voor de titel 'Sporttalent van het Jaar'. Je kunt tot 23 september op hem stemmen. (Foto: )

Jordan Beute maakt kans op titel 'Uniek Sporttalent'

BREDA - Jordan Beute, die een verstandelijke handicap heeft, is sinds mei zeven jaar lid van de specials van de Bredase atletiekvereniging SPRINT en bij Uniek Sporten is hij nu genomineerd voor de titel 'Sporttalent van het Jaar'. Dit jaar is het de 5e keer dat deze verkiezing wordt gehouden. Waarbij alles draait om erkenning voor een mooie overwinning of indrukwekkende prestatie. Er zijn 94 genomineerde sporters met ieder hun eigen unieke verhaal.

,,Sinds Jordan lid is van SPRINT, is hij erg gegroeid. In het dagelijks leven is hij 'n erg onzekere jongen. Dan is hij onhandig en lukt hem niet alles. Op de baan ondergaat hij een metamorfose. Daar staat dan 'n trotse, zelfverzekerde hardloper die 't beste uit zichzelf haalt. Dit heeft hij vooral te danken aan zijn beide trainers Karien Musters en Erik Riel. Hij doet aan veel wedstrijden mee en de medailles zijn niet meer te tellen. Het hoogtepunt zijn de Special Olympics, waar hij één keer in de twee jaar aan meedoet. Komend jaar komt daar een hoogtepunt bij, aangezien hij mag deelnemen aan de Special Olympics Worldgames in Abu Dhabi in maart. Hij gaat hier Nederland vertegenwoordigen met nog twee anderen. SPRINT, zijn ouders en natuurlijk hijzelf zijn hier enorm trots op. In aanloop naar deze Worldgames heeft hij meegedaan aan de Lovely campagne van Mylène, een van de sponsors van de Special Olympics, en is hij bij omroep Max op TV geweest. Je kunt nog tot 23 september stemmen op Jordan via de link: https://www.unieksporten.nl/sporttalent/deelnemers/218/jordan-beute/stemronde/0'', vraagt SPRINT iedereen op hem te stemmen.

Meer berichten