Vanaf maandag 24 september kunnen ook in Breda basisscholieren meedoen aan het breakdanceproject 'The Floor is Yours'. Op de website www.jeugdfondssportencultuur.nl/thefloorisyours vind je alle informatie.
Vanaf maandag 24 september kunnen ook in Breda basisscholieren meedoen aan het breakdanceproject 'The Floor is Yours'. Op de website www.jeugdfondssportencultuur.nl/thefloorisyours vind je alle informatie. (Foto: )

Breakdanceproject 'The Floor is Yours' in Breda!

Dit najaar gaat in maar liefst zeventien plaatsen door heel Nederland het breakdanceproject 'The Floor is Yours' weer van start. In Breda start deze serie van 10 lessen, gegeven door gerenommeerde breakdancedocenten, maandag 24 september. De ambassadeurs van het project 'The Floor is Yours' zijn de wereldkampioen Lorenzo Caboni en de dansleraar Redo.

BREDA - Breakdance is heel erg populair bij de jongeren en combineert dans met sportieve elementen, en daarnaast ook tekst, poëzie en beeldende kunst. Het belangrijkst is het 'community gevoel' in de breakdance scene, een wereld waarin de diversiteit volkomen vanzelfsprekend is.

Ook een City vs. City Battle

De lessenreeks wordt afgesloten met een City vs. City Battle. Tijdens deze battle laten de leerlingen uit alle steden moves zien die ze geleerd hebben en maken ze kennis met breakdancers uit heel Nederland. Het gaat er niet om hoe goed je bent of hoe je eruitziet, maar dat je er staat en iets laat zien. Een deskundige jury bepaalt welke crew de winnaar is van het seizoen.

Uit groep 5 tot en met 8

In Breda kunnen kinderen uit groep 5 tot en met 8 van de basisschool mee doen. De lessen worden steeds na schooltijd gegeven op verschillende scholen in Breda. Ook kinderen die niet op de betreffende school zitten, mogen natuurlijk meedoen. De lessen in Breda worden gratis aangeboden door de Nieuwe Veste en het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda. Na het volgen van de lessen van 'The Floor is Yours' kunnen de kinderen en jongeren nog doorgaan met 'reguliere' lessen. Als er thuis geen geld is voor die lessen, wordt het lesgeld door 't Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda betaald.

Wil je nog meer weten?!

Het project in Breda duurt tot 3 december en meer informatie over de locaties, tijden en docenten vind je op www.jeugdfondssportencultuur.nl/thefloorisyours. Je aanmelden kan ook via deze website. Voor vragen kun je e-mailen naar: breda@jeugdfondscultuur.nl, of bellen met 06 – 14 38 72 91.

Meer berichten