De kinderen van de VoorleesExpress en van Spel aan Huis en hun ouders genoten in de Bibliotheek Nieuwe Nobelaer van een heel leuk interactief verhaal en deden enthousiast mee met de medewerkers van de bieb.
De kinderen van de VoorleesExpress en van Spel aan Huis en hun ouders genoten in de Bibliotheek Nieuwe Nobelaer van een heel leuk interactief verhaal en deden enthousiast mee met de medewerkers van de bieb. (Foto: )

'Feestje' in bieb voor de kinderen en hun ouders

Woensdag 12 september was het 'n beetje feest in Bibliotheek Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. De gezinnen van de projecten Spel aan Huis en de VoorleesExpress kwamen met hun speelsters en voorlezers naar de bibliotheek.

ETTEN-LEUR - Er waren zo'n 40 kinderen naar de bieb gekomen, samen met hun ouders. Ze konden gelijk gaan kijken en luisteren naar een heel leuk interactief verhaal en deden enthousiast mee met de medewerkers van de bibliotheek.

Na een drankje en 'n versnapering kregen de ouders en kinderen een rondleiding door de bibliotheek en konden er pasjes aangemaakt worden, zodat elk kind ook gelijk boeken kon lenen. Begeleid door de speelsters en voorlezers hebben de gezinnen allemaal boeken uitgezocht en gingen ze met een tas vol leesvoer en ook 'n leuk presentje weer naar huis.

Spel aan huis stimuleert de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en vergroot de betrokkenheid en de vaardigheden van ouders om spelend leren bij hun kinderen te bevorderen. Een studente pedagogiek komt een half jaar bij het gezin thuis, en aan de hand van een speelplan wordt het gezin spelenderwijs vertrouwd gemaakt met het spelen, het materiaal en ook het samenspel. Al 30 jaar wordt Spel aan Huis in Breda succesvol uitgevoerd en is sinds dit jaar samen met de VoorleesExpress gestart in Etten-Leur.

De VoorleesExpress is een landelijk programma en het zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er 'n getrainde vrijwilliger bij een gezin thuis voor begeleiding. Samen met de ouders streeft de VoorleesExpress ernaar dat taal en het leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. Sinds januari 2009 voert Surplus al de VoorleesExpress in Breda uit en sindsdien zijn er meer dan tweeduizend kinderen begeleid.

VoorleesExpress Etten-Leur is nog op zoek naar vrijwilligers die zich in willen gaan zetten om als vrijwilliger bij een gezin thuis voor te lezen. ,,Heb jij affiniteit met kinderen en lezen? Dan is de VoorleesExpress iets voor jou!'', aldus Surplus. Die voor meer informatie verwijst naar www.voorleesexpress.nl.

Meer berichten