De nieuwe rondleiding door de Boschstraat donderdag 20 september start 's middags bij het Stedelijk Museum Breda. FOTO: JAN KOREBRITS
De nieuwe rondleiding door de Boschstraat donderdag 20 september start 's middags bij het Stedelijk Museum Breda. FOTO: JAN KOREBRITS (Foto: Jan Korebrits)

'Op de Boschstraat' is een nieuwe wandeling

BREDA - Veel mensen kennen natuurlijk wel de Boschstraat in Breda (voorheen het Gasthuiseinde), maar weten wellicht niet dat deze straat er al was voordat Breda een stad was. De geschiedenis van de Boschstraat gaat al terug tot de 12e eeuw. Op donderdagmiddag 20 september kun je de historische straat beter leren kennen tijdens 'n nieuwe wandeling van Gilde de Baronie. De stadsgids van het gilde leid je langs de kenmerkende poortjes en zijstraatjes, zoals de Reet van Nolleke Scheet. Je komt tijdens de wandeling meer te weten over de vele historische panden, zoals 't voormalig Gasthuis, de filmstudio's van Lasse Braun en het pand waar Adriaen van der Donck heeft gewoond. Ook kom je langs de huidige brouwerij de Beyerd, waar nog bier wordt gebrouwen met stamgist van de voormalige brouwerij De Drie Hoefijzers. Een goede reden om eens met de stadsgids van Gilde de Baronie door de Boschstraat te lopen. Het Verzamelen is op om drie uur voor het Stedelijk Museum Breda in de Boschstraat. Volwassenen betalen 3,50 euro en kinderen 1,75 euro, en de rondleiding duurt zo'n anderhalf uur. Meer weten? Kijk dan 'ns op www.gildebaronie.nl/stadsgidsen.

Meer berichten